Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Les Corts Valencianes deroguen la "llei de signes d'identitat" del PP

La polèmica llei aprovada uns mesos abans de les eleccions donava capacitat docent a entitats secessionistes entre altres.

15/01/2016 Política
Els partits que donen suport al govern de la Generalitat Valenciana, PSPV-PSOE i Compromís, han acomplit una de les promeses electorals i hui dijous han derogat la llei de Senyes d'Identitat aprovada pel Partit Popular valencià un mes abans de les eleccions autonòmiques del 24 de maig. Els vots del PSPV, Compromís, Podem i de 7 diputats de Ciutadans -altres 6 s'han abstingut- han permés derogar una polèmica llei aprovada en solitari pel PP i que entre altres coses reconeixia la "singularitat" del valencià i les seves diferències respecte del català i atorgava capacitat docent a entitats secessionistes com Lo Rat Penat i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana.

El Parlament valencià ha sigut lloc d'un intens debat, igual que en el dia de la seva aprovació, per la confrontació entre el PP i Compromís, principalment. Els primers han acusat els nacionalistes valencians "d'estar pensant en els Països Catalans", mentre que la coalició ha acusat els populars de promoure " debats estèrils" que no interessen als valencians. Finalment, la derogació ha eixit avant, i des de la bancada popular han mostrat senyeres amb blau per mostrat el seu rebuig, fet que ha motivat els aplaudiments des de la bancada de les formacions que han aprovat la llei, així com comentaris i alguna rialla per l'actitud dels conservadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid