Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat publica
El Grup de Treball de Sanitat de Tarragona insta el Ple de l'Ajuntament a debatre sobre la sanitat a la ciutat.
28/01/2016 Salut
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha formulat al plenari d’avui, dilluns 25 de gener, per mitjà de la CUP (una de les organitzacions que composen el grup, juntament amb els sindicats CGT i Co.Bas) un prec per tal que a l’Ajuntament de Tarragona es dugui a terme “un ple monogràfic de sanitat en el qual es puguin tractar els múltiples aspectes del desmantellament de l’HJ23 i els efectes sobre la població tarragonina.”

L’alcalde Ballesteros no ha donat resposta als activistes, i només ha afirmat que en prenia nota i ho estudiaria, però els activistes batallaran perquè el ple se celebri i es pugui dur a terme abans que finalitzi el primer semestre de 2016. Aquest ple hauria de servir “per a definir quin és el model de sanitat que es vol desenvolupar a la ciutat, abordant la relació entre els diferents prestadors en quant a cartera de serveis”. Igualment, s'hi haurien de poder abordar la problemàtica de les altes prematures, les llistes d’espera interminables, l'atenció hospitalària en condicions poc adients com els boxes, saturació de les dependències hospitalàries, etc.

En relació a la moció presentada pel grup del PSC, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, considera que “és hipòcrita reivindicar la defensa de la sanitat pública i la referencialitat de l’Hospital Joan XXIII si no es critica la cohabitació públic-privada, que és l’origen de l’increment de les llistes d’espera, del tancament de llits, quiròfans i plantes senceres, del deteriorament de la qualitat assistencial, etc. amb l’únic objectiu de desprestigiar l’estructura pública de l’ICS per tal d’afavorir el negoci privat, via mútues o via la xarxa SISCAT.

El grup d’activistes comparteix el vot contrari de la CUP a aquesta moció i ho relacionen directament amb la necessitat de dur a terme el plenari monogràfic, per tal de debatre-ho en profunditat. Parlar de col·laboració entre proveïdors, per a ells, “és una fal·làcia, perquè l’únic que hi ha és una competició salvatge entre el poc que queda de públic i els interessos privats, que es veuen beneficiats per qui legisla.”

Altres aspectes que consideren que s'haurien de tractar a aquest ple monogràfic són el nombre dels serveis ordinaris d'ambulàncies que es poden desenvolupar a la ciutat i el criteri que es fa servir per a determinar l'Hospital al qual s'han de dirigir; el projecte La meva Salut, l’exclusió sanitària o la Instrucció 5/2015, relativa a l’activitat privada als centres sanitaris públics, que havia estat aturada però que molt probablement es voldrà tornar a tirar endavant.

Per últim, com a mínim, per tal de ser d’utilitat, el Grup de Treball ha demanat que el ple monogràfic de sanitat compti amb la veu del Delegat Territorial de Sanitat a la nostra demarcació, el Gerent Territorial de l’ICS, el coordinador de l'actual «consorci encobert» TGN Salut Aliança Estratègica, el Director de l’HJ23, així com representants sindicals d’atenció primària i hospitalària.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid