Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
"Història de l'anticatalanisme" al programa "En Guàrdia" de Catalunya Ràdio
25/01/2016 Comunicació
"Història de l'anticatalanisme" al programa "En Guàrdia" de Catalunya Ràdio "Història de l'anticatalanisme" al programa "En Guàrdia" de Catalunya Ràdio

Ahir el programa de Catalunya Ràdio, ‘En guàrdia!’, va tractar sobre la  "Història de l’anticatalanisme". El tema escollit “ben interesant i necessari del qual se’n parle” com digué un dels seus col·laboradors habituals, l’historiador lleidatà, Josep Maria Soler i Sabaté, òbviament toca de ple el País Valencià. La Veu del País València se n'ha fet ressò al seu portal.

La veu i sapiència valenciana sobre la temàtica tractada a aquest  imprescindible programa radiofònic ha estat elcolumnista de La VeuFrancesc Viadel, qui a banda de la seua formació i trajectòria professional és autor entre altres de La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol, (Publicacions de la UV, 2015) on repassa les proves històriques d'aquest corrent polític consolidat.

Sinopsi del programa

“El blaverisme al País Valencià; les comparacions de les aspiracions catalanistes amb el nazisme; les accions violentes als anys 70 contra figures clau del valencianisme com l'assagista Joan Fuster i el filòleg Manuel Sanchis Guarner; el boicot al cava del 2006; el ‘Manifiesto de los libres e iguales’ de 2014... La forja del catalanisme com a expressió política durant el segle XIX va anar acompanyada des de l'origen per l'esforç institucional a dissenyar un constructe ideològic, polític i cultural contraposat que definís Espanya com un país homogeni, amb el castellà com a única llengua dominant”.

Poden seguir llegint i escoltar el programa clicant ací.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid