Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
#Correscales 2016, 800 km d'ajuda mútua

El Correscales és un dels projectes socials i col·lectius, construïts i cofinançats cooperativament, més grans dels darrers temps a Catalunya, al País Basc i l’Estat espanyol

04/01/2016 Laboral

La Marea Blava, un projecte col·lectiu de gran abast serà una manifestació de 800km que acabarà a Barcelona i que s'iniciarà dimarts, 5 de gener a les 11.30 hores a Can Batlló, la Marea Blava presentarà als mitjans el CORRESCALES’2016.

A l'acte final hi intervindran una trentena de membres de la xarxa d’organitzacions, col·lectius i persones que hi participen.

La posada en escena del CORRESCALES 2016 es farà a través d’un espectacular desplegament de mitjans i activitats populars al llarg d’una manifestació ininterrompuda de 800 kilòmetres corrent. Amb l’objectiu de denunciar la precarització, agrair els suports rebuts i compartir experiències de lluita per dignificar les condicions de vida i treball. Un esdeveniment amb sortida a Bilbao i arribada massiva a Barcelona a finals de febrer després d’una caravana de 80 relleus i més de 80 localitats recorregudes en 4 dies.

En poc més de 10 dies, la campanya de crowdfunding a goteo.cc/correscales ha aconseguit superar la barrera del 50% del mínim necessari per fer realitat aquest projecte col·lectiu d’ajuda mútua.

A l’entorn d’aquest projecte s’apleguen diversos moviments socials, organitzacions sindicals de base, col·lectius i una àmplia xarxa de persones de Catalunya, Àlaba, Biscaia, Guipúscoa, Navarra i diferents indrets de l’Estat, que comparteixen l’objectiu comú d’encetar un projecte col·lectiu d’ajuda mútua per la dignitat i condicions de treball dels treballadors i treballadores d’un sector altament rendible i alhora fragmentat i precaritzat com el de les Telecomunicacions. Un sector estratègic, anteriorment sota control i provisió pública, que com d’altres no està exempt del clientelisme polític. En el que tot i l’altíssima fragmentació, la primavera passada es va alçar contra una nova ofensiva de precarització de les condicions de treball en una vaga indefinida simultània de tres mesos dels instal·ladors/es de diferents empreses contratistes, subcontratistes i autònoms dependents que proveeixen serveis de Telefònica-Movistar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid