Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Regionals a l'Hexàgon
L'extrema dreta obté el 41% vots a Catalunya Nord

El catalanisme s'havia decantat per l'abstenció i per la llista de coalició dels Verds

07/12/2015 Política

El partit d'extrema, Front National (FN) va guanyar ahir la primera volta de les eleccions regionals amb 41,7% dels vots. El socialistes van obtenir el 19,01% i la dreta el 17,40%. Com a quarta força, amb el 9,50%, es van situar la llista dels ecologistes amb la qual també hi anaven comunistes i occitanistes que tenien el suport d'ERC cinquena el socialistes dissidents amb el 3,56%. L'abstenció s'ha situat a l'entorn del 48,79%.

La candidata socialista Carole Delga, Gérard Onesta dels ecologistes occitanistes i el socialista dissident Philippe Saurel es van reunir ahir a la nit per iniciar les negociacions per a fusionar les tres llistes d'esquerra de cara a la segona volta.

Cal recordar que el catalanisme s'havia decantat per l'abstenció i per la llista de coalició dels Verds. Aquesta llista ha estat l'única a respondre afirmativament a la demanda del col·lectiu unitari SEM (format per l'ANC, Unitat Catalana, ERC, CUP i entitats culturals) d'obtenir un estatut d'autonomia similar a Còrsega. CDC, per la seva banda, no havia donat cap consigna de vot després que la seva llista fos invalidada per no respectar la paritat.

Segons Aleix Renyé a "ElPuntAVUI", la campanya electoral ha passat gairebé desapercebuda, ocultada per l'actualitat tràgica dels atemptats de París i la posterior onada de mesures d'excepció adoptades per govern central. A la Catalunya del Nord i al Llenguadoc els electors no saben –i la campanya no els ho ha aclarit– les competències exactes de la futura macro-regió. El vot d'aquesta primera volta s'interpreta, sobretot, en clau estatal, a favor o en contra de l'actual govern socialista del president Hollande i el primer ministre Valls.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid