Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Manifestació a Barcelona en defensa de la Pau, els Drets Humans i la Justícia Social

La Plataforma Mai Més, formada per diverses associacions de Catalunya que treballen per la pau, els drets humans i la justícia social, així com entitats del món de la cultura i persones a títol individual, ha convocat aquest matí una manifestació per “rebutjar el terrorisme i les respostes violentes” i defensar la pau, els drets humans i la justícia social.

La manifestació es convoca per al pròxim dissabte 28 de novembre a les 17h a la Plaça Universitat de Barcelona on es llegirà el manifest el qual està obert qualsevol persona que ho desitgi que s’hi pot adherir a través de la pàgina web de la plataforma: http://plataformamaimes.cat/.

Pere Camps, de BarnaSants, ha avançat que Ara mateix ja hi ha “un centenar d’organitzacions que han respost a la crida” entre les quals s’hi troben partits polítics, sindicats i organitzacions de la societat civil.

David Minoves, president de Ciemen, una de les principals entitats promotores, ha recollit els anhels dels organitzadors a qui “preocupa un discurs del retorn al xoc de civilitzacions” i ha defensat “des del més ferm rebuig als atemptats terroristes arreu” que “el valor que ens mou és el respecte a la vida, als drets humans”. Minoves també ha recordat que “les principals víctimes del terrorisme, formen part de països que són presentats com a valedors del terrorisme”.

En aquest sentit, Estela Pareja de CCAR també ha demanat “vies segures i legals d’accés a territori segur de les persones refugiades” i “no criminalitzar-les”, ja que són, alhora “víctimes” i “supervivents”.

Ha tancat les intervencions Edoardo Bazzaco, de SOS Racisme Catalunya, assegurant que “no podem acceptar la criminalització de col·lectius pels actes d’individus” i que “no podem permetre deixar la porta oberta a la xenofòbia i el racisme”.

Les entitats convocants han comptat amb el suport de diverses entitats i partits que ja s’han adherit a la convocatòria, com Òmnium, ANC, Favb i Confavc, FundiPau, Stop Mare Mortum, el sindicat CCOO Catalunya i formacions polítiques com les CUP, PSC, ICV i EUiA. En representació del gairebé un centenar d’entitats que ja estan adherides.

Els organitzadors esperen que la convocatòria dissabte sigui un èxit tot apel·lant a “la cultura de la pau, que caracteritza la societat catalana”.

25/11/2015 Drets i Llibertats
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid