Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'ajuntament d'Arenys de Munt cedeix i penja la bandera espanyola

El símbol de la monarquia espanyola i de la dictadura feixista oneja de nou a Arenys de Munt, població que va esdevenir el bressol de les consultes per la independència

01/11/2015 Política

L'ajuntament de la població del Maresme ha cedit i ha penjat la bandera rojigualda, símbol de la monarquia espanyola i de la dictadura franquista.

Se n'ha fet ressò ElPunt-AVUI, que informa que el consistori ha cedit davant l'ordre d'un jutjat que ha donat la raó a la Delegació del Govern a Catalunya, que el 2013 va interposar contra el consistori maresmenc un contenciós administratiu perquè es negava a complir la llei de banderes. 

Malgrat que que la bandera espanyola d'Arenys de Munt és més petita, fa dies que oneja a l'ajuntament governat per ERC i el PSC. La notícia d'ElPunt-AVUI indica que al balcó de sota encara roman l'estelada que fins fa poc compartia espai amb la senyera.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC), ha justificat la decisió explicant que “S'ha esgotat la via judicial i no volíem entrar en una guerra de banderes que no du enlloc" i  que “el que importa és el procés que s'està desenvolupant en l'àmbit del Parlament”. Rabasseda, que també és secretari de l'AMI, també ha recordat a l'entrada hi ha un ban informatiu “on queda clar que el símbol hi és per imperatiu legal”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid