Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turquia, a dos dies de les eleccions Erdogan segueix destil·lant odi contra els kurds
01/11/2015 Hemeroteca

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, no canvia mai, durant una entrevista amb la televisió turca Kanal 24 , va ser categòric respecte el seu posicionament contra els kurds en general i en concret en contra dels kurds del Kurdistan iraquià o sirià/rojava, dient que “Turquia no vol veure el naixement d’una altra regió kurda similar al Kurdistan iraquià o sirià” Ha afegit durant la seva intervenció “Nosaltres no volem el que està succeint al nord de l’Iraq o al nord de Síria.” Erdogan no ha aconseguit encara a comprendre els canviaments que estan succeint a la zona, i encara avui, després de gairebé 25 anys des del naixement de la Regió Autònoma Kurda a l’Iraq, ho veu com un element d’inestabilitat política per al govern turc.

De fet, la qüestió kurda ha canviat, els 25 milions de kurds a Turquia, que representen al voltant d’un quart de la població de Turquia, no poden ser ignorats, com passava fins ara. El govern del “Sultà”, Recep Tayyip Erdogan, i les institucions militars que estan darrere d’ell encara fan veure que desconeixen l’enorme canvi que ha tingut lloc a la regió, que entre altres coses ha portat al Kurdistan iraquià, després de patiments sense fi, a gaudir d’un cert equilibri amb els àrabs iraquians, d’acord amb el disseny d’un hipotètic Iraq democràtic.

La qüestió kurda implica a tot un poble de més de 40 milions de persones que viuen en una terra històrica que s’estén per més de 500 mil quilòmetres quadrats. En aquest tercer mil·lenni, d’acord amb quina lògica aquests estats, és a dir, Turquia, Iran i Síria, segueixen negant el dret d’un poble com el kurd, tan profundament arrelada en la història i la geografia de la regió? Fins a quan continuaran a teixir aliances contra els kurds?


La declaració d’Erdogan a dos dies de les eleccions anticipades són absolutament miops, fruit d’una mentalitat estreta, la qual no vol entendre que els kurds ja no són les víctimes predestinades de les polítiques d’aquests estats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid