Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
És Artur Mas el problema o és un altre?
Josep Font Bernaus, membre del Compromís per Cerdanyola (CpC) i de Cerdanyola per la Independència (CxI-ANC) Josep Font Bernaus, membre del Compromís per Cerdanyola (CpC) i de Cerdanyola per la Independència (CxI-ANC)
Que un cop més el Proces català estigui encallat no és cap notícia. La qüestió és si és pel fet que l'elecció de President de la Generalitat recau en el cap d'un partit sacsejat per els molts casos de corrupció, o bé és per guanyar temps fins veure els resultats de les Eleccions Generals. I després decidir?

És comprensible que un partit com la CUP vulgui que les seves promeses electorals es portin a terme, entre altres raons perquè no volen ser un més de la colla. Començar una nova era amb els mateixos vicis que l'anterior seria un mal precedent i una pèrdua de prestigi. Dubto molt que la fórmula de fer una Presidència rotativa com a Suïssa aquí fos entesa. No estem prou madurs.

Però hi ha una solució que entronca amb els costums de la Generalitat de Catalunya: nomenar un President de la Generalitat i un Conseller en Cap. Exemple: Rafael de Casanova. Artur Mas podria tenir funcions representatives i el Conseller en Cap funcions executives. La gent de Convergència tranquil·la i els de la CUP podrien tenir la garantia que les pràctiques del passat no es tornarien a repetir. El que no podem pretendre és que les minories no siguin respectades, i que el tema portés un malestar als que tenen la majoria.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid