Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
@29MPoblenou
Absolts "els 4 de Poblenou" pels fets 29M
09/10/2015 Drets i Llibertats

Avui, “els 4 de Poblenou” han estat absolts de la demanda penal de la Fiscalia (2 anys per a cadascun d’ells) i l’acusació particular de la Generalitat (3 anys de presó i 18 mesos de multa), pel sol fet d’haver defensat els drets socials i laborals al seu barri durant un dia de vaga general.

Cal recordar que l'actual consistori barceloní va retirar l'acusació presentada per l'exalcalde Xavier Trias.

El cas havia generat un fort moviment de suport amb els encausats que va culminar el passat divendres amb la celebració d'una jornada de solidaritat al centre cívic Ca Felipa, a la qual van acudir unes 80 persones. Entre els assistents hi havia els diputats electes Lluís Rabell, cap de llista de Catalunya Sí Que és Pot i Gabriela Serra, de la CUP-Crida Constituent.

El grup de suport havia aconseguit l'adhesió a la campanya, que demana l'absolució dels acusats, de nombroses organitzacions del districte, com la Coordinadora d'Entitats del Poblenou, l'Ateneu Flor de Maig o l'associació de veïns i, entre altres accions, s'ha encarregat de llegir un comunicat durant el pregó de les dues últims festes majors del Poblenou. Tot i així, l'actual govern en funcions s'ha negat a retirar l'acusació particular.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid