Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Grècia, UE i democràcia
27/08/2015 Hemeroteca

Ja hem assenyalat en altres ocasions la paradoxa que significa que la Unió europea no compleixi els mínims de funcionament democràtic que exigeix als estats per esdevenir-ne membres. Dit d’una forma més gràfica, la Unió Europea, avui per avui, no podria entrar a la Unió Europea perquè el seu funcionament no és prou democràtic (segons els criteris establerts per la pròpia UE).

En l’actual torcebraç amb Grècia (avui no entrarem en el fons de la qüestió), les formes mostrades per allò que s’havia anomenat la Troika han resultat més pròpies de la màfia siciliana que de representants d’institucions democràtiques. En aquest sentit, els dirigents de Syriza, que actualment governen l’estat hel·lè han donat una lliçó d’ escrupolositat democràtica que ha deixat en evidència a Merkel, Lagarde, Schäuble i companyia.

Mentre Tsipras i els seus, han sotmès a referèndum les condicions del tercer rescat i ara es sotmetran a unes noves eleccions, els altres, atorgant-se la representació de més de 500 milions de ciutadans de la UE, sense demanar-nos opinió, han volgut sotmetre els grecs a unes condicions que, més que insostenibles, poden resultar humiliants.

I ja sabem com acaben les humiliacions nacionals a qualque país europeu...

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid