Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
La XI Trobada de Cançó d'Autor dels Països Catalans homenatjarà a Guillem d'Efak i Ovidi Montllor

Els encarregats de dur a terme les actuacions seran Marcel Pich i Ovidi³

14/07/2015 Cultura

La Plaça de l'Església de Sant Pere de Riudebitlles aplegarà el proper 1 d'agost a les 22.30h la XI Trobada de Cançó d'Autor dels Països Catalans.

Enguany, l'edició serveix per a homenatjar al cantautor manacorí Guillem d'Efak i el cantautor alcoià Ovidi Montllor, coincidint en el 20è aniversari de les seves morts. El primer, potser més desconegut per a la societat civil, va ser la persona que va introduir a Ovidi Montllor en el món de la cançó. Tant d'Efak com Ovidi han esdevingut referents nítids de la construcció nacional dels Països Catalans, i han treballat la necessitat de connectar la cançó cantada en la nostra llengua amb les reivindicacions del nostre país. És per aquest motiu que aquesta XI edició servirà per a reconèixer la seva tasca i el seu llegat, a mode d'homenatge pòstum.

Els encarregats de dur a terme les actuacions seran Marcel Pich i Ovidi³

Marcel Pich és un músic i cantant mallorquí nascut a Palma que, amb el seu espectacle, repassa les cançons més representatives de l'obra de Guillem d'Efak.

Ovidi³ és un projecte musical format per Borja Penalba (guitarrista), David Caño (poeta) i David Fernàndez (periodista i diputat de la CUP al Parlament), amb la intenció de versionar i actualitzar les cançons del cantautor Ovidi Montllor.

Serà la primera vegada que s'homenatja conjuntament a Ovidi i d'Efak. La voluntat dels organitzadors és seguir normalitzant el marc cultural dels Països Catalans. Fer-ho a través de la cultura i de la música és una demostració més que, malgrat els prejudicis i els estigmes, és possible reivindicar el país sencer des de l'eina de la comunicació i del debat.

11 anys de la Trobada

La Trobada s'ha consolidat com a espai de reivindicació de la cançó d'autor i de protesta feta als Països Catalans. Sant Pere de Riudebitlles acull, des de fa 11 anys, un esdeveniment que s'ha integrat a dins de la programació de la Festa Major, però que conserva intacta la seva independència organitzativa.

D'aquesta manera, la Trobada aconsegueix omplir, any rere any, la Plaça de l'Església, amb xifres molt esperançadores, que ens donen a entendre que hi ha un públic i un interès comú per a la normalització i recuperació d'aquest gènere autòcton del nostre país. La mitjana d'espectadors se situa entre 400 i 700 persones.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid