Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'ANC celebra a Vic el tercer acte central de la Campanya d'Estiu sobre l'eix: 'Oberts al Món'

Manel Esteller, Liz Castro i Antoni Bassas relaten a partir de la seva experiència quina visió es té de Catalunya des dels Estats Units

18/07/2015 Política

Una vegada més, el territori ha respòs, en aquest cas a Vic on s'ha acollit un dels actes centrals de la Campanya d'Estiu de l'Assemblea Nacional Catalana. Al llarg de la setmana, diverses activitats han volgut presentar i reflexionar sobre la visió que es té de Catalunya a la resta del món (#ViaMón).

Amb aquesta última trobada, que ha reunit a més d'un miler de de vigatans que han omplert la Plaça de la Catedral, s'ha tancat l'Eix: 'Oberts al Món' que serà representat a la Meridiana amb els altres 9 eixos el pròxim 11 de setembre, per a desembocar en la Via Lliure cap a la República Catalana.

L'acte s'ha iniciat amb la lectura d'un manifest a càrrec de Mohamed El Idrissi (professional del full-contact); tot seguit s'ha donat pas al primer parlament que ha anat a càrrec d'Antoni Bassas qui ha explicat la visió que es té del cas català des dels Estats Units on va ser corresponsal: “Si no tens un estat, no ets un país normal”, ha recordat en relació a les complicacions afegides a l'exterior: “Si tens un estat no has de donar explicacions, tothom entén que tens una identitat”.

A més, pel que fa al caràcter d'ambdós països, Bassas també ha recollit una certa similitud: “el somni americà i el somni català es poden equipar, són societats amb capacitat d'acollida”. Aquest mateix argument ha estat corroborat per Liz Castro, editora nord americana resident a Catalunya i Coordinadora Internacional de l'ANC, en reconèixer que Catalunya l'ha “acollit molt bé” i, en concret, especificant que a Vic hi va trobar l'amor.

Per últim, l'investigador biomèdic Manel Esteller s'ha centrat en el camp de la ciència i ha pronosticat que “a nivell d'investigació, Catalunya pot jugar la Champions”, a més ha afegit que aquest és el seu desig: “vull que Catalunya sigui la Califòrnia d'Europa”.

L'acte s'ha finalitzat amb la 'construcció' d'un punter gegant entre tots els assistents i el fi de festa es presenta animat gràcies a les actuacions de ‘Brams’, el Collegium Musicum Berlin Chamber, dirigit per Donka Miteva i Matthew McDaid, irlandès establert a Rupit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid