Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 anys de resitència
Jubilats per Mallorca dóna suport a l'acte de Tricentenari a ses Voltes

Dissabte vinent, dia 11 de juliol, a les 20 hores i a Ses Voltes, a Palma aplegarà l'acte de commemoració de la capitulació de Palma en la Guerra de Successió sota el lema “La fi del Regne de Mallorques. 1715”

10/07/2015 Política

Jubilats per Mallorca ha fet pública la seva adhesió als actes organitzats per la Comissió Cívica del Tricentenari 1715 - 2015 en commemoració de la capitulació de Ciutat, el dia 11 de juliol de 1715 a mans de les tropes Borbòniques, comandades per François Bidal d'Asfeld.

L'associació assenyala que cada dia som més els mallorquins i mallorquines que prenent consciència del nostre dret a decidir, "lluitarem per recuperar la sobirania que farà possible l'alliberament dels recursos que ens són propis, de la nostra nació" ha afegit

El Regne de Mallorca, abans de 1715 gaudia d'un sistema de representació en el si del Gran i General Consell on hi cabien tots els estaments (cavallers, ciutadans, mercaders, menestrals i forans) i els temes d'interès públic que requerien l'esforç i afectaven la butxaca de tots es debatien i resolien per majoria de vots: "lo que la major part aprova, la solemne autoritat aferma" (segle XV).

La dominació borbònica suposà la derogació de les nostres institucions d'autogovern centenàries (vigents d'ençà que el rei Jaume I va crear el Regne de Mallorca). La conversió dels tributs en drets reials significà que els impostos més importants foren apropiats per la nova administració borbònica. Uns doblers que a partir d'aleshores farien un viatge d'anada a Madrid però no de tornada.

Aquesta és la situació de dependència a l'Estat espanyol que avui dia encara perdura, de forma i manera que Mallorca i les Illes germanes ens trobam en l'actual situació d'espoli colonial.

Per això mateix, ara i cada dia, des de la restitució del coneixement dels fets de la nostra història, que commemoram, volem ajudar a estendre un coneixement que ens ha estat robat des d’una versió "oficial" falsejada dels fets, que encara avui, els militars espanyols, sense cap mena de vergonya, celebren com una victòria.

L'associació, manifestam que cada dia som més els mallorquins i mallorquines que prenent consciència del nostre dret a decidir, lluitarem per recuperar la sobirania que farà possible l'alliberament dels recursos que ens són propis, de la nostra nació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid