Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Davant les noves perspectives de candidatures per al 27-S

Des del Col·lectiu Drassanes considerem positiva la configuració de les candidatures electorals favorables a la independència de Catalunya que s’està establint en aquesta segona quinzena del mes de juliol. En aquest sentit, volem manifestar que:

1) La confluència de CDC i ERC i altres col·lectius polítics en una candidatura amb persones rellevants de la societat civil obre perspectives favorables de cara a les eleccions del 27 de setembre vinent, tot aplegant vots en un ampli ventall situat al centre de l’espectre polític actual. La reivindicació clara de la independència representa un compromís dels sectors més moderats, fins ara inèdit, que dóna força a l’objectiu a assolir.

2) D’altra banda, la configuració d’una altra candidatura independentista resultat d’un esforç important de confluència al voltant de la proposta CUP-Crida Constituent, que aprofundeix en les reivindicacions socials i en la necessitat d’un procés constituent participatiu promogut des de baix, ajuda a consolidar un pol d’esquerres dins el ventall independentista i ofereix garanties de cara a la ruptura que serà necessària en el camí de la independència.

3) La declaració recent emesa per la candidatura “Junts pel sí” mostra, d’altra banda, una concreció important en el programa de reivindicacions socials que pot crear bones sintonies amb la candidatura CUP-Crida Constituent i ajuda, en general, a aportar força i il·lusió a favor de la República catalana independent que hem de construir en el període que molt probablement obrirem a partir del 27 de setembre.

4) Malgrat això caldria demanar a la candidatura “Junts pel sí” més claredat a l’hora de definir el calendari i una opció més clara a favor de la unilateralitat del procés i de la necessària derogació de les disposicions legals repressives i restrictives de l’“antic règim”. La necessària previsió per a cobrir la transitorietat del procés hauria d’anar acompanyada per un compromís clar i sense ambigüitats en l’objectiu de “fer foc nou”. Els continguts de la nostra República no són objecte de negociació ni poden estar sotmesos a disposicions legals que la seva proclamació farà obsoletes.

5) És important que en les diferents declaracions que es facin entorn de les candidatures favorables a la independència es deixi ben clar que hi ha (almenys) dues candidatures. La febre propagandística no hauria de fer dir a segons quins líders que l’única opció independentista “és la meva”. Hem de ser conscients que questa mena de declaracions basades en l’exclusivitat egocèntrica no juguen a favor de l’alternativa independentista com a opció de país.

6) Tal com remarcàvem a la nostra declaració recent del mes de juliol és convenient que les diferents opcions favorables a la independència existents encara avui donin suport, mentre no es modifiqui el panorama existent, a les candidatures més establertes actualment i que hem esmentat més amunt.

7) Finalment fem una crida a continuar i intensificar les mobilitzacions, convertint l’11 de setembre vinent en un nou clam popular per la nostra llibertat i independència com a poble i a favor de la República catalana independent. I fent del 27 de setembre un veritable plebiscit que sigui alhora l’inici d’un procés constituent participatiu que posi les bases sòlides de la República catalana independent que volem i necessitem col·lectivament

Països Catalans, Col·lectiu Drassanes, 23 de juliol de 2015

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid