Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
28J
La CUP Tortosa lamenta que la senyera LGTB no estiga a l'Ajuntament
27/06/2015 Gènere

La CUP Tortosa lamenta que aquest 28 de juny la senyera LGTB no estiga al balcó de l'ajuntament com si faran altres ajuntaments ebrencs com La Ràpita o Amposta.

La formació ha emès un manifest sota el títol "28 de juny és cada dia, acabem amb l'homofòbia" on remarca que "tot i que des de llavors s'ha avançat molt" cal anar "més enllà i arribar a l'arrel del problema: el patriarcat que imposa models identitaris hegemònics. Cal caminar cap a la deconstrucció de les identitats tancades imposades i del binarisme, que ens marca com hem de ser fins i tot abans de néixer, i anar cap a una societat on es valori les persones independentment de la seva sexualitat".

Aposta per les reivindicacions de la Comissió Unitària 28 de Juny que "des de fa anys manté viva la manifestació reivindicativa a Barcelona i organitza actes descentralitzats, que l'any passat es van celebrar a les Terres de l'Ebre amb la primera manifestació per l'alliberament LGBTI que es celebrava al nostre territori, porten com a lema “El meu cos un camp de batalla. Els nostres cossos no estan al servei del sistema heteropatriarcal”. Aquest lema engloba moltes lluites dins seu: des de la crítica a la monopolització d'uns estils de vida estàndard promoguts pel capitalisme també en la seua vessant “rosa”, que passen pel fet que si no ets home, de cos perfecte, ric, consumista, no vals, fins al qüestionament dels models i estils de família que s'estan imposant a les persones LGBTI i que passen també per models tancats i consumistes. Lluitem també contra el desarrelament i l'espanyolització de les persones LGBTI a través de les imposicions lingüístiques i simbòliques en espais de relació. No volem renunciar a la nostra identitat, tampoc nacional! Tampoc volem haver de marxar dels nostres pobles per mostrar-nos tal com som: no al sexili!". 

També demana "un absolut reconeixement i respecte cap a les associacions que lluiten i han lluitat pels drets LGBTI, en el cas de les Terres de l'Ebre l'associació recentment constituïda LGTeBre, així com dels símbols d'aquestes lluites: bandera de l'arc de Sant Martí i del triangle rosa amb fons negre, diada de la visibilització lèsbica (26 de març), de persones trans (15 de març), dia internacional contra l'homofòbia (17 de maig) i dia internacional per l'alliberament LGBTI (28 de juny), així com qualsevol tipus de commemoració a les persones lluitadores i a les víctimes del VIH i de l'homofòbia"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid