Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Absolucio3Ebre
Demanen l’absolució de les tres persones encausades per fets de la Vaga General del 29M-12

Es tracta de militants de la CUP, dues de Tortosa i una d’Amposta, que seran jutjades el proper 19 de juny a Tortosa

10/06/2015 Drets i Llibertats

El Grup de Suport Contra la Repressió de les Terres de l’Ebre ha demanat, aquest dimarts en roda de premsa, ha demanat l'absolució de les tres persones que seran jutjades el proper 19 de juny. Els diferents sindicats que van convocar la vaga general així com la junta de personal d’ensenyament, també han mostrat el seu rebuig davant aquest judici i la solidaritat amb les persones encausades. El Gup d Suport han anunciat la convocatòria d'una concentració el mateix dia del judici, a les 8.45h al davant dels jutjats de Tortosa.

Les tres persones encausades van ser detingudes al 2012 sent acusades de fer pintades en defensa de l’educació pública en el context d’una vaga general, el 29 de març del 2012. Tres anys després s’enfronten a un judici via penal per danys i coaccions, un judici on la Generalitat de Catalunya fa d’acusació particular i on es demanen condemnes de més de 10.000 euros a cadascuna i presó en cas de no poder pagar.

El Grup de Suport ha denunciat públicament que aquest és un judici polític, "ja que no hi ha cap prova objectiva que jusfique aquest judici ni les detencions que en el seu moment van patir les tres persones encausades. Si aquestes tres persones seran jutjades és per la seua activitat política, perquè són tres persones que participen de mobilitzacions socials i polítiques contràries a les polítiques del govern".

També ha denunciat la indefensió en la que es troba la ciutadania davant els abusos i mentides dels mossos d’esquadra. "Aquest judici i com ha anat la fase prèvia, ha estat plena d’irregularitat, marcat tot el procés per una clara intenció policial d’anar a per les nostres companyse, no per les proves i els fets denunciats, sinó com a càstig per la seva activitat política. Fins al punt que s’ha detingut i portat a judici penal a una persona que aquella nit ni tan sols estava a Tortosa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid