Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27-S
Coincidència entre Mas i Fernàndez sobre el caràcter prebiscitari del 27-S

Artur Mas i David Fernàndez van protagonitzar un debat públic de caire "informal" al CCCB en un clima "de bon rotllo"  amb motiu dels 20 anys de Vilaweb.

17/06/2015 Política

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el diputat de la CUP David Fernández han coincidit aquest dimarts en el caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament del 27 de setembre. En una conversa informal, organitzada amb motiu dels 20 anys del diari digital Vilaweb i que ha estat moderada pel seu director, Vicent Partal.

Durant la conversa, Mas ha emplaçat la societat civil organitzada de Catalunya a "exercir la seva força amb tota la contundència" contra les "tàctiques partidistes de curta volada" que puguin aigualir el caràcter plebiscitari del 27-S. Mas ha advertit que alguns pretenen "desfigurar" el to plebiscitari del 27-S modificant el sentit de la convocatòria: en lloc de prioritzar el factor sobiranista, fan pivotar el debat sobre l'eix dreta-esquerra. "La independència no és ni d'esquerres ni de dretes", ha subratllat.

Per la seva banda, David Fernàndez ha manifestat que la independència i el progrés social van junts. També ha reafirmat que no aniran en una candidatura conjunta amb Podem, Procés Constituent o Iniciativa perquè no volen entrar en esquemes autonomistes ,"Si alguna cosa sabem que no farem mai és formar d'un govern autonòmic d'esquerres" ha remarcat "No entrarem en aquest tipus d'esquemes, les del 27-S són eleccions plebiscitàries i constituents", ha puntualitzat.

Mas va recordar que l'actitud del diputat de la CUP va ser decisiva per tirar la consulta del 9-N i Fernandez li va contestar que la CUP estarà al costat del President quan hagi de presentar-se davant de la Justícia per la querella per la consulta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid