Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Prop de 8.000 signatures per denunciar el setge al català a la Franja de Ponent
06/05/2015 Llengua

La campanya "Lluitem contra la discriminació de llengua a la Franja de Ponent" ha assolit gairabé 8.000 signatures. Ara la Plataforma per la Llengua les farà arribar el proper mes de setembre al Parlament Europeu amb l'ajut de diversos europarlamentaris catalans i amb representants de les entitats de la zona per tal d'evidenciar el setge que està experimentant la  llengua en aquest territori.

La Plataforma per la Llengua considera inadmissible que a la Franja el català passi a anomenar-se Lengua Aragonesa Propia del Àrea Oriental (LAPAO), amb tot el que això suposa. Aquesta política de setge del català a la Franja té el seu principal camp de batalla a les escoles, on el Govern està substituint progressivament en els currículums la denominació de «llengua catalana» per la de «llengua oriental», amb l'objectiu gens dissimulat de fer desaparèixer el català de l'imaginari col·lectiu. L'entitat demana, exigeix i treballa perquè les dones i els homes dels pobles i ciutats de la Franja tinguin garantits els seus drets lingüístics i puguin viure plenament en català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid