Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
L'educació guanya les eleccions a les Illes

Amb el proper canvi d'interlocutors, s'obre una porta a la resolució negociada del conflicte educatiu

25/05/2015

 Amb el resultat electoral d'ahir, l'Assemblea de docents de les Illes  constata que la suma dels partits que valoren positivament el Pacte per l'Educació o que troben que aquest encara hauria d'anar més enllà són majoria. Al contrari, la suma dels partits favorables al TIL, la LOMCE, les retallades i la segregació a les aules queda en absoluta minoria i sense cap capacitat d'influència. Per tant, el docents consideren que hi ha motius per estar ben contents.

A més a més, assenyalen que alegria també és de satisfació "per la feina feta aquests dos anys,  la major part del temps amb la resta de la comunitat educativa i sumant-nos a moviments que ja venien d'abans. Ha estat feina ben feta. Una feina perseverant, dedicada, esgotadora i llarga; segons les possibilitats de cadascú, però en benefici de tots i totes. L'aposta per la vaga indefinida va ser una aposta valenta i encertada. Enhorabona a tothom qui ha jugat aquesta carta perquè heu fet possible aquest canvi".

Assegura l'Assemblea de Docents, que el conflicte educatiu no hauria arribat on ha arribat sense la vaga indefinida i la vaga no hagués estat possible sense l'organització de base dels docents amb una voluntat d'acció unitària, directa i autònoma. Avui en dia ningú pot tenir cap dubte de la potència que pot tenir l'organització assembleària de les treballadores davant un conflicte.

El canvi significa pels docents "una política educativa valenta, de consens i transparent, més quan partirà del llast d'un pressupost insuficient. Aquest canvi també haurà d'incloure la fi del conflicte, una fi que ha d'estar basada en una negociació i un compromís per part de l'administració respecte als 10 punts de la nostra taula reivindicativa".

.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid