Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
El PSC de Cerdanyola vulnera la llei electoral amb les rebaixes de l'IBI de darrera hora

L’alcaldessa de Cerdanyola pel PSC, Carme Carmona, ha tornat a vulnerar la LOREG i, en concret, la instrucció de 24 de març de 2011 (2/2011) de la Junta Electoral Central, sobre interpretació de l’article 50 de la LOREG, i ha fet embustiar una nova campanya institucional demagògica a dos dies de les eleccions municipals

22/05/2015 Política

La notícia i denúncia que Carme Carmona i el PSC han promès rebaixes de l'IBI a darrera ha sorgit a partir d'una usuària de Twitter que mostrava aquesta vulneració d'aquesta actuació. Després, els diversos partits de l'esquerra d'aquesta ciutat han anunciat que estudiarien una denunciar davant la Junta Electoral Central i han demanart que es denunciés el cas. Curiosament, membres del PSC han insinuat a la xarxa que es tracta d'una conspiració de l'"eix sobiranista" de Cerdanyola contra el PSC (referint-se al Compromís-CUP, CDC, ERC i ICV).

D'aquesta maniobra escandalosa de vulneració de la normativa electoral se n'ha fet ressò Cerdanyola Informa fa poques hores.

Anys enrere, mitjançant Instrucció de 13 de setembre de 1999, la Junta Electoral Central va fixar uns criteris generals relatius als objectius i límits de les campanyes que els organismes públics desenvolupin durant els processos electorals. La finalitat d’aquest article és “evitar la incidència dels poders públics en les campanyes electorals mitjançant la realització de campanyes institucionals”, un article que Carme Carmona ha vulnerat dos cops durant aquesta campanya.

El PSC de Cerdanyola i la seva alcaldessa han estat denunciats reiteradament per explotar els mitjans de comunicació local per fer-se autopromoció: així, a la revista local que difon l'ajuntamnet, és habitual que apareguin fotografies amb l'alcaldessa a totes les pàgines i en notícies de tots els actes, inaguracions o esdeveniments, de manera que no hi apareixen notícies que no corresponguin a actes d'autoprojecció de la seva imatge. La coneguda popularment també com la "Reina del Photoshop" (pels exagerats retocs de la seva  imatge durant les eleccions) ha teixit una important xarxa clientelar i de marqueting entre sectors més ingenus de la població de Cerdanyola.

La segona vegada que Carmona incompleix la Llei

La mateixa llei també prohibeix la publicitat d’obertures de noves obres realitzades pel govern durant el període electoral. Tal com anunciaven ahir a una notícia, Carmona també es va burlar d’aquest punt amb la publicitat de l’obertura del Passatge de les Acàcies.

Carme Carmona, tal i com va fer a València Rita Barberà, va utilitzar els mitjans de comunicació de l’Ajuntament per fer publicitat de la posada en funcionament dels serveis i fins i tot van acompanyar la notícia amb una foto seva passejant pel lloc “inaugurat”.

Més “salts de límits” del PSC

Fa poc dies el PSC de Cerdanyola es va saltar els límits territorials de Cerdanyola i va encartellar prop de 500 metres que pertanyen al municipi de Ripollet.

Divendres 8 es va iniciar la campanya electoral i, amb la col·locació dels cartells de les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 24 de maig. Cada partit tenia uns carrers principals designats, i la resta de la població restava lliure per a pancartes i plafons.

Però el PSC de Cerdanyola va arribar a encartellar no només sobre les zones no assignades, sinó fins i tot en els carrers del poble veí, Ripollet. Tres dies després de l’encartellada, els fanals de la Carretera de Barcelona, a la seva zona per Cerdanyola, mostraven cartells del PSC Cerdanyola i d’ERC Ripollet. Ara, una setmana després, el poble veí ha retirat els cartells del PSC de Carmona que se saltaven novament la llei.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid