Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Silencis mediàtics
El Grup Barnils presenta la cinquena edició l’Anuari dels silencis mediàtics

L’Anuari recull 12 reportatges d’investigació sobre els temes més silenciats pels mitjans de comunicació el darrer any .

07/05/2015 Comunicació

El Col·legi de Periodistes acollirà, el proper dijous 14 de maig a les 19h, la presentació de la cinquena edició de l’Anuari dels silencis mediàtics, el projecte del Grup Barnils que recopila, en dotze reportatges d’investigació, els temes més silenciats pels grans mitjans de comunicació del nostre país durant el 2014. L’acte, que també servirà per presentar la renovació del web de l’Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat, comptarà amb la participació de Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Xesca Oliver, presidenta de la Fundació Catalunya Fons, Elisenda Rovira, coordinadora de l’Anuari i Joan Canela, editor de Mèdia.cat.

La nova edició de l’Anuari Mèdia.cat compta, a més dels reportatges d’investigació, amb dotze infografies amb dades inèdites i també amb un almanac amb els temes més silenciats cada mes de l’any passat. A partir del mateix 14 de maig al vespre, l’Anuari Mèdia.cat activarà el nou web des d’on es podran descarregar lliurement en format PDF i EPUB i consultar els temes silenciats de les darreres edicions de l’Anuari. El projecte, que ha comptat amb el suport del mitjà digital Crític en l’edició i producció dels continguts, s’ha editat per primera vegada a tot color gràcies a Pol·len Edicions, que s’encarregarà també de la seva distribució a les principals llibreries del país.

L’Anuari Mèdia.cat és una iniciativa de l‘Observatori crític dels mitjans que, inspirada en el projecte nord-americà Project Censored, va començar el seu camí l’any 2011. Després de cinc edicions, el projecte ja compta amb 54 reportatges publicats, alguns dels quals han tingut posteriorment un important ressò mediàtic, com és el cas Palma Arena, la vulneració de drets al CIE, la SICAV de la família Borbó, les xifres del frau fiscal o la xarxa de solidaritat de Ciutat Meridiana.

La renovació de l’Anuari i també de l’Observatori Mèdia.cat ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge que ha recollit el suport de 594 mecenes i més de 15.000 euros a través de la plataforma de crowdfunding Verkami. A més, tots dos projectes compten amb la col·laboració de la Fundació Catalunya, i l’Anuari Mèdia.cat té també el suport del Col·legi de Periodistes i de sis facultats de periodisme de les universitats següents: Universitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Pompeu FabraUniversitat Ramon Llull,Universitat de ValènciaUniversitat de Vic i Universitat de Lleida.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid