Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crida a no votar als partits còmplices de la corrupció i la repressió, el masclisme, les retallades i la precarietat.

El proper 24 de maig, part del jovent de les Illes Balears i Pitiüses està cridat a votar la representació als municipis, als consells insulars i al parlament balear. ARRAN, com a organització de joves, ens veim obligades a denunciar la instrumentalització que es fa del jovent a la campanya electoral, amb líders de candidatures que s’envolten de gent jove i simulen escoltar les nostres problemàtiques, per després tornar a ignorar-les durant tota la legislatura. Això deixa entreveure les carències d’un sistema polític on la participació es limita sistemàticament a la papereta cada quatre anys, on, a més, amb la limitació de l’edat de sufragi als 18 anys, deixa una important part del jovent sense dret a vot.

Amb aquestes eleccions que s’acosten creix la confiança de treure el PP de les institucions dels nostres pobles i ciutats. Tot i això, les alternatives que ens planteja el panorama polític actual no són gaire esperançadores.

Podem va començar sent una gran promesa contra el bipartidisme tradicional, però ha acabat convertint-se en un partit seguidor del centralisme de l’estat espanyol, i amb uns tocs reformistes i personalistes que no auguren cap canvi polític real. El seu discurs ha arribat a alguns sectors de l’anticapitalisme mallorquí, però l’ambigüitat i incertesa en qüestions lingüístiques o municipals no ha acabat de convèncer.

MÉS i Esquerra Republicana tampoc no han demostrat ser aquell motor de canvi que la societat mallorquina demana, després de la seva suposada renovació. Ambdós partits s’han centrat més en les seves picabaralles internes que en representar una manera diferent de fer política respecte dels altres partits.

El PSOE-PSIB ha demostrat ser, una vegada més, còmplice i col·laborador de les retallades neoliberals impulsades des del govern, deixant de banda les seves sigles per abandonar el seu passat “socialista” i “obrer”.

A nivell municipal, cal dir que en pobles com Alcúdia o Pollença alguns partits de l'esquerra institucional s'han intentat refundar a través de candidatures municipalistes conjuntes per intentar donar una imagte d'unió i d'alternativa al model de partit tradicional. Cal tenir en compte, també, que aquestes coalicions nascudes just abans de les eleccions, no representen el model municipalista que volem, ja que són una mera cortina de fum que tenen únicament com a objectiu entrar dins la institució i no el de defensar els interessos de les ciutadanes. Les joves mallorquines ens hem vist abocades així a una precarietat laboral fins ara desconeguda, a unes retallades en educació, sanitat i serveis socials que han suposat un retrocés salvatge.

L'alternativa a tot això és i serà la construcció del poder popular, de la classe treballadora, que, a través d’un programa d'unitat popular, ofereixi una alternativa econòmica i social, anticapitalista i feminista, basada en l'autodeterminació.

És per això que des de les assemblees d’ARRAN Mallorca volem engegar una breu campanya per posar en evidència les mentides i falses promeses que alguns partits no es cansen de fer i per prendre consciència de la importància de fer i tenir memòria política per no caure en els mateixos errors i enganyifes del passat. És per tot això que cridam a les joves a no legitimar amb el seu vot als responsables de la repressió contra l’independentisme i els moviments socials.

En conclusió, i vista l’actual conjuntura, ens veim obligades a fer campanya no en positiu, sinó en negatiu, cridant a no votar als partits còmplices de la corrupció i la repressió, el masclisme, les retallades i la precarietat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid