Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita sindical
Els funcionaris interins docents de les Illes cobren el sexennis

L’STEI aconsegueix que es faci efectiva la primera sentència guanyada pel sindicat

14/04/2015 Laboral

El passat mes de maig el jutjat número 2 de Palma, reconegué el dret als interins de cobrar tots els sexennis i sentencià l’Administració a fer-ne efectiu el pagament amb la retroactivitat màxima que permet la llei, que és de fins a quatre anys. Ara, l’administració ha abonat la quantitat corresponent a la sentència guanyada per l’STEI.

Mentrestant, l’Administració es nega a emprendre una negociació seriosa per aplicar els efectes d’aquesta sentència a tots els interins. Aquesta qüestió, juntament amb altres reivindicacions, han estat exposades reiteradament per l’STEI en les successives meses sectorials d’educació, i fins i tot s’arribà a un acord, segons el qual tots els interins havien de cobrar els sexennis que els corresponien, d’acord amb la seva antiguitat i formació, a partir de l’1 de gener de 2015, i només restaven per negociar els terminis de pagament dels endarreriments corresponents als quatre anys de retroactivitat. Però l’Administració s’excusa en els continus canvis de responsables de la Conselleria d’Educació per dilatar el procés.

A més a més, la Conselleria segueix emparant-se en la crisi econòmica per no descongelar tots els complements dels docents, és a dir, sexennis, complements de tutoria i de cap de departament, etc.

Aquest fet és especialment greu quan la Conselleria de Sanitat s’ha compromès a fer efectiu el pagament del 100% de la carrera professional del col·lectiu sanitari en data d’1 de gener de 2015.

Es tracta, per tant, d’una flagrant discriminació del col·lectiu docent, que es veu castigat, una vegada més, durant aquesta legislatura per part d’aquest govern.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid