Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Grup Barnils demana acords municipals per eliminar els blocs electorals
14/04/2015 Hemeroteca
El Grup de Periodistes Ramons Barnils(GPRB) –editor de Mèdia.cat- ha renovat el seu posicionament contra els anomenats “blocs electorals” que imposen un temps i un ordre a la informació sobre els partits durant la campanya electoral en funció del seu resultat als anteriors comicis, obviant els criteris periodístics.

Des del Grup Barnils es recorda que, després d’anys de denúncies d’associacions professionals i ciutadanes, s’ha obert una via que permeti eludir la restrictiva interpretació de la legislació electoral que fins ara havien imposat les diferents juntes electorals per pressió dels partits polítics majoritaris.

Una d’aquestes, i de cara a les eleccions municipals de maig, són els acords per unanimitat als plens municipals per tal d’evitar “l’estat d’excepció laboral”, tal com es descriu des del GPRB els blocs electorals.

Aquesta opció ja ha estat acceptada a Molins de Rei, on el ple municipal va aprovar per unanimitat deslliurar els mitjans públics locals d’aquest control jurídic. També Olesa de Montserrat va aprovar una moció similar amb 6 dels set vots a favor i Rubí ha encetat un debat sobre aquest tema amb participació dels grups sense representació. Altres municipis han engegat processos semblants.

Una mostra que també des del món polític comença a moure’s l’oposició als blocs electorals just en un moment en què al Parlament han començat les negociacions per aprovar la Llei Electoral Catalana (LEC). Precisament la inclusió dels blocs a la llei i la seva extensió als mitjans audiovisuals privats és un dels punts de debat.

Des del Grup Barnils recorden que “el consens professional contra els blocs és clar i ha estat constant al llarg del temps” i enumeren algunes de les entitats que s’hi han posicionat, com ara el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), la Federació estatal de Sindicats de Periodistes (FeSP), la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) o l’associació Comunicació Pública.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid