Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tricentenari
La sala gran del Cineciutat de Palma queda petita en l'estrena del documental "La Resistència"

La cinta cinematogàfica va captivar als espectadors i en acabar, els comentaris eren unànimement elogiosos

05/03/2015 Comunicació

La Comissió Cívica del Tricentenari, a través del Grup Blanquerna, va estrenar ahir el document "La Resistència (1715-2015)" al CineCiutat de Palma. La sala gran del cinema es va omplir de gom a gom.

Es tracta d'un film realitzat per Pere Sánchez on es mostra la complicitat dels mallorquins amb el setge de Barcelona de 1714, el posterior any de resistència fins que va caure l'illa el 1715 i les conseqüències de la derrota al llarg d'aquests 300 anys.

Al documental hi participen coneguts historiadors com Pere Morey SErvera, Bartomeu Mestre, Guillem Moro i Oriol Junqueras. A través de tots ells, el documental explica els motius culturals, comercials i estratègics que van dur els illencs, valencians i catalans a defensar junts tant Barcelona com Mallorca a la Guerra de Successió.

El film, produït per Alvent Produccions i amb la col·laboració de la Fundació Josep Irla i el Grup Blanquerna entre d'altres, també fa un repàs d'alguns herois, fins ara desconeguts, que van forjar la seva llegenda en la defensa de Mallorca. El tràiler del documental ja es pot veure al Youtube.

Valora
Vídeos
Pere Sànchez comenta 'La Resistència 1715-2015'
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid