Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita sindical
La COS obté tres delegats de personal a TENO TARRAGONA S.L.

La secció sindical es consolida en aquesta empresa del lleure després d’anys de lluita

27/03/2015 Laboral
La secció sindical es consolida TENO TARRAGONA S.L. La secció sindical es consolida TENO TARRAGONA S.L.

Dimarts passat van tenir lloc les eleccions sindicals a TENO TARRAGONA S.L., en les que la Coordinadora Obrera Sindical (COS) va obtenir els tres delegats de personal que estaven en joc. Aquesta empresa ofereix el servei de monitors de menjador a l’Escola Elisabeth de Salou, i és una filial de TENO MENJADORS S.L., empresa del lleure de més de 200 treballadores que té implantació a diverses escoles de Barcelona i rodalies.

La lluita en aquesta empresa del lleure, tanmateix, va començar tres anys abans, amb l’acomiadament de dues companyes de la plantilla de Salou com a represàlia per haver organitzat la vaga general del 29 de març de 2012 en aquest centre. Va ser en aquell moment quan va néixer la secció sindical de la COS, per demanar la readmissió de la Mireia i el Josep M. Des d’aleshores han estat diversos els èxits de la secció sindical en aquest centre, com per exemple la readmissió del Josep M., la fi de la contractació temporal, aturar canvis substancials en les condicions laborals, així com la fi dels acomiadaments arbitraris.

En aquestes eleccions s’escollien tres delegats de personal, per tractar-se d’una plantilla de més de 30 treballadores. Només van presentar-s’hi els tres candidats de la COS, ja que CCOO no va trobar cap membre de la plantilla que volgués presentar-se per les seves sigles. La plantilla no estava disposada a oblidar que l’única delegada de CCOO escollida a les passades eleccions, acumulant hores sindicals, tot i continuar cobrant el mateix salari, no ha tornat a la feina mai més en aquests quatre anys.

Les eleccions han tingut un 70% de participació cosa que, tenint en compte que hi ha diverses companyes de baixa de llarga durada i altres que no treballaven aquest dia, és valorada positivament per la secció sindical. Tots tres candidats, l’Anna Amill, la Gemma Lladó i el Josep M. Martorell, han aconseguit majoria absoluta amb més de la meitat dels vots emesos. En el seu programa hi continua havent l’exigència de la readmissió de la Mireia, que no va poder aconseguir-se per via judicial en el seu moment.

La secció sindical, per tant, es consolida, i enfila el seu següent repte més important: aconseguir que es reconeguin 8 dies de vacances anuals suplementaris que, segons aquesta secció sindical, es roben a tots i totes les monitores de menjador a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid