Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Model de ciutat
Rua reivindicativa a la Vila de Gràcia: "Turistoltes 14F"

Dins de la campanya que la Plataforma "Gràcia cap on vas?" està duent a terme sobre la progressiva conversió del barceloní  en un barri turístic.

13/02/2015 Drets i Llibertats

El proper dissabte a les 17,30h, davant la torre del Deutsche Bank, la plataforma "Gràcia cap on vas?" ha convocat la Rua reivindicativa “Turistoltes 14F”. Per què el lobby hoteler amb la complicitat de l’ajuntament "ens està omplint de turistes cada racó de la ciutat. Prou hotels a Gràcia".

"Gràcia en el model de ciutat de Barcelona"

En el manifest de la Plataforma s'assenyala que "Barcelona registra 27 milions de visites turístiques l’any. Com a conseqüència d’això, indrets emblemàtics de la ciutat han estat perduts per als seus habitants, sacrificats al turisme: les Rambles, el barri de la Sagrada Família, el parc Güell o Ciutat Vella en són un exemple. No cedirem Gràcia a l’insaciable monstre del negoci turístic.

Gràcia és un districte popular, que pateix un important desequilibri d'activitats. Alguns barris han viscut com l'especulació amb el sòl desfigurava el seu paisatge i expulsava part dels residents. Com a conseqüència, ara es poden haver d’enfrontar a un ús d’aquests espais que faci proliferar activitats allunyades de les necessitats del veïnat, com establiments turístics o botigues de souvenirs.

Altres barris del districte ja fa temps que han esdevingut un atractiu turístic, amb albergs, hostals i un miler d’apartaments turístics declarats. Fa anys que una part de Gràcia s’ha convertit en un centre de l’oci nocturn, amb una gran concentració de bars i terrasses i milers de visitants. És la Gràcia dels preus abusius, dels sorolls i de la brutícia"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid