Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Guanyem Badalona publica els documents definitius de codi ètic i programa

L’establiment de mecanismes de control democràtics dirigits a la desprofessionalització de la política en favor del poder popular n’és l’element clau.

03/02/2015 Política

A través d’un procés altament participatiu Guanyem Badalona aprova el document definitiu del seu codi ètic. Aquest ratifica una aposta ferma per la necessitat de canvi en les relacions entre la ciutadania i els càrrecs electes, escollits mitjançant processos de primàries obertes i que hauran de presentar, de la mateixa manera que els càrrecs de confiança, una declaració de bens actualitzada i actualitzable anualment.

Entre les mesures definides destaquen la limitació de mandats, de mig mandat (2 anys) en cas d’estar a l’oposició i 1 mandat (4 anys) en cas de responsabilitats de govern, la incompatibilitat de presentar-se si s’ha estat càrrec electe municipal o supramunicipal, una limitació de sou de 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional net (1621,50€ mensuals), la no acumulació de càrrecs, la revocabilitat de l’acta de regidor/a supeditada l’Assemblea i la independència econòmica respecte les entitats bancàries, els grans grups financers i les elits empresarials.

Fomentant l’autogestió i la transparència i generant processos d’apoderament popular, amb la participació vinculant i un canvi de model econòmic, que aposta per una economia social, cooperativa, col·lectiva i sostenible, com a eines bàsiques, Guanyem Badalona es referma com a candidatura ciutadana d’esquerres, rupturista i a favor de construir la República Catalana, que pretén tornar el control de la ciutat als seus ciutadans i ciutadanes a través d’un desenvolupat programa marc entorn als tres grans eixos de les polítiques socials, les polítiques d’urbanisme i les polítiques mediambientals.Els documents definitius es poden consultar a la pàgina web.

Els següents passos de Guanyem Badalona seran començar la precampanya per presentar-se a la ciutadania durant aquest mes de febrer i una propera assemblea el 28 de febrer on s’aprovarà el mecanisme per escollir la llista que ha de conformar la candidatura a nivell electoral.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid