Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Malbaratament de diners públics
Fiscalia anticorrupció investiga l'Ajuntament de Montesquiu i imputa l'arquitecta municipal

Alternativa per Montesquiu–CUP ha editat un vídeo explicatiu i una revista que s’ha distribuït per totes les cases del municipi per tal de posar llum a aquests fets

21/02/2015 Política
A principis de 2014 Alternativa per Montesquiu – CUP, va lliurar a la Fiscalia Provincial de Barcelona i a l’Oficina Antifrau de Catalunya, un dictamen tècnic sobre les obres realitzades l’any 2011 als carrers Nou i Sant Boi de Montesquiu. El dictamen confirmava les moltes sospites que des d’aquest grup polític es tenia en relació a l'adjudicació i execució d’aquestes obres, conforme estaven plenes d’irregularitats i podien ser considerades algunes de les seves actuacions com a delictives.

El resultat de tot això ha estat que Fiscalia anticorrupció ha imputat per un presumpte delicte continuat de falsedat en document oficial per funcionari públic a l’arquitecte municipal de Montesquiu. El que fins ara era una possible mala gestió o un cúmul de sospites, sembla ser que malauradament s’estan confirmant per part de la pròpia Fiscalia Anticorrupció, com una actuació al marge de la llei. Actualment Fiscalia no ha conclòs la seva investigació, pel que no sabem si hi haurà més imputats o no.

La formació, com a grup polític a l’oposició assenyala que té l’obligació de vetllar perquè els diners que s'inverteixen des de l’Ajuntament es faci d’una manera eficient i eficaç, així com també que tots els procediments de contractació pública es facin conforme la llei, de manera transparent i objectiva.

En aquesta línia, Alternativa per Montesquiu – CUP considera que s’obre un nou escenari i per tant, també se’ls obre un mar de dubtes i preguntes que necessiten de respostes clares i que no donin peu a males interpretacions ni tampoc confusions. "Ara cal, més que mai, transparència absoluta en tota la informació que es vagi originant i vagi sortint a la llum, afegeix la formació.

És per això que manifesta que es donen tots els elements per creure que estem davant d’un greu cas de malversació de fons públics i d’un possible cas de corrupció urbanística, i on la responsabilitat d’aquest desfalc no és competència única de l'arquitecte municipal. La formació està decididad a continuar treballant perquè el poble de Montesquiu recuperi allò que legítimament li correspon i que són els més de 120.000 € que s’han pagat per unes obres que no s’han executat, per clarificar aquests fets, per donar resposta a totes les preguntes plantejades.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid