Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Debat a Badalona sobre el model de país i els beneficis de la independència

Esquerres per la Independència considera que "el debat constituent que ha de passar per unes eleccions plebiscitàries el proper mes de setembre ha començat ja"

18/02/2015

Avui a les 19h., el Casal Cívic de Pomar a Badalona aplega el debat sobre "el model de país i els beneficis de la independència". l'acte comptarà amb la presència de Jordi Muñoz, politòleg, col·laborador de la campanya Ara és l’hora; Antonio Baños, periodista, membre de Súmate i Carles Valls, membre del Col·lectiu d’opinió Drassanes, de l’ANC de Gramnenet i activista social (en substitució de Soledat Balaguer). El debat, però, centrarà el protagonisme en la gent assistent que tindrà l’oportunitat de dir el que en pensa del procés sobiranista i expressar la seva opinió siguem o no favorables al procés en marxa. L'acte està organitzat per Esquerres per la Independència.

Esquerres per la Independència, entitat organitzadora de l'acte, considera que "el debat constituent que ha de passar per unes eleccions plebiscitàries el proper mes de setembre ha començat ja". En aquesta línia, assenyala que tots els ciutadans tenen dret a saber quin serà el nostre futur dins la nova República Catalana, perquè "necessitem la independència o què hi guanyem. Entenem la independència com un mitjà per canviar el model de societat actual per transformar-lo en una República de contingut profundament democràtic en l’econòmic, polític, social i cultural".

Remarca que "tenim una oportunitat per establir quin es el nou marc de drets i obligacions dels ciutadans, les relacions entre aquests i les diferents administracions i la distribució de competències entre les institucions i els poders de la nova República Catalana. Avui volem conèixer el punt de vista de les entitats i veïns i veïnes de Pomar, dels nostres barris, sobre el procés, compartir diferents visions, confrontar idees".

També es conscient l'entitat que aquest procés només serà possible amb un procés participatiu, d’ampli abast, deliberatiu i inclusiu, no limitat a unes elits polítiques i econòmiques. "A aquest debat estem cridats tots els ciutadans, les associacions que conformem la societat civil i també, naturalment, els seus representants polítics començant pels elegits als municipis de Catalunya i els del Parlament".

Per això, manifesta que és necessari desenvolupar el debat sobre el marc constitucional del nou país abans de les eleccions del 27S. "Perquè hem d’ arribar a aquestes eleccions sabent que és el que volem i el que no volem i també, saber com fer-ho i tindre capacitat i força per assolir els nostres objectius".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid