Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Seguretat
Un militar mata un mosso: l'exèrcit i el Govern espanyol condemnaran l'assassinat?

El militar del Grup Militar d'Alta Muntanya de la caserna del Bruc ha atropellat

31/01/2015 Res-pública

Avui dissabte agent dels Mossos d'Esquadra ha mort atropellat en un control de trànsit a la C-58 a Sabadell. El sinistre s'ha produït a les 07.15 hores a prop de la plaça del Mil·lenari d'aquesta població del Vallès Occidental.

Un turisme BMW sèrie 3 de color platejat intentava saltar-se el control i ha envestit un dels policies autonòmics, un cap de trànsit que ha mort a causa de les ferides. El vehicle s'ha donat a la fuga però ha estat interceptat 45 minuts després a l'entrada de Barcelona.

El conductor, un membre del Grup Militar d'Alta Muntanya de la caserna del Bruc, ha estat arrestat i traslladat a dependències policials. Es tracta d'un home de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramanet, que ha estat detingut poc temps després en aquesta ciutat acusat de ser l'autor d'un delicte d'"homicidi".

El cos dels Mossos han informat que els fets han passat a la C-58, al terme municipal de Sant Quirze del Vallès. Els agents de trànsit havien establert un control de trànsit al quilòmetre 12 de la carretera C-58. Pels volts de les 07.30 hores el cotxe del militar espanyol s'ha apropat al control a gran velocitat i ha accelerat davant del control, envestint el caporal dels Mossos, atropellament que li ha causat la mort en poca estona.

Condemnes?

Ara per ara no hi ha hagut una posicionament de condemna del Govern espanyol o de l'exèrcit, com acostuma a ser habitual en qualsevol assassinat amb implicacions polítiques i socials.

En aquest sentit, la informació sobre aquesta mort ara per ara és molt minsa i no han transcendit dades sobre si el militar espanyol es trobava ebri o sota els efectes de les drogues, o si comptava amb antecedents criminals.

Aquesta mort té implicacions polítiques importants, i es preveu una reacció insitucional molt calibrada, sense denúncia per les responsabilitats de l'estament militars, que massa sovint és notícia per l'actuació dels seus membres en agressions de caràcter ultra, racisme, amenaces, tràfic de drogues o atemptats contra les llibertats sexuals. També es desconeix si el militar va intentar escapar del control per algun fet delictiu.

Curiosament, les primeres reaccions de solidaritat i condol per l'agent assassinat no provenen precisament de la policia autonòmica ni dels cossos de policia, sinó de cos de Bombers de Barcelona, de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya o dels Agents Rurals. La sectorial de Mossos per la independència ha reproduït la notícia i només ha expressat que "Avui tot allò que trobem injust ens farà coratjosos. Honor i respecte company. DEP Jordi (10a promoció i 1a de trànsit)."

El segon agent atropellat en un mes

Es tracta del segon episodi en un mes en què un membre de trànsit dels Mossos d'Esquadra perd la vida a causa d'un atropellament. El passat 31 de desembre un cotxe va envestir una patrulla del cos en una gasolinera de Fuliola. A part de la víctima, l'agent acompanyant també va resultar ferida de gravetat.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid