Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Govern Espanyol manté les sancions als Trabucaires de Cardedeu ignorant a les autoritats policials i judicials

Comunicat de premsa de la Colla de Trabucaires de Cardedeu

 

Tant la policia local de Cardedeu -autoritat policial- , com el jutjat d’instrucció de Granollers –autoritat judicial-, han resolt que, l’actuació dels Trabucaires de Cardedeu, va ser correcta, i en conseqüència, s’ha procedit a arxivar de manera definitiva el procés penal. Però tant la Guàrdia Civil com la Delegació de Govern de Barcelona continuen endavant, amb les sancions administratives per uns fets inexistents.

El dia 17 d’agost de 2014, els Trabucaires de Cardedeu van participar amb tota normalitat, en l’acte anomenat, Despertades de la Festa Major de Cardedeu, on van fer les tradicionals salves de trabucs, per encetar el darrer dia de celebració festiva.
Una setmana després, va saltar la sorpresa, arran de la denúncia feta per un dels regidors, que el Partit Popular té actualment a Cardedeu, sobre un suposat assetjament, amenaces i intimidació de la seva persona a partir d’un simulacre d’afusellament, realitzat per membres de la Colla de Trabucaires aquell mateix dia.
Fins al dia d’avui, fins en tres ocasions, l’autoritat judicial ha hagut de pronunciar-se sobre els fets que van ocórrer. I en totes tres ocasions ha manifestat, que per la inexistència dels fets denunciats, acordava el sobreseïment lliure i arxiu de la causa (art. 637 CP). Aquesta mateixa autoritat, a hagut de pronunciar-se fins a dues vegades, reiterant l’arxiu i que la resolució judicial és ferma. I malgrat això, el Sr. Gelada no acata la decisió judicial, i continua interposant nous recursos.
Per altra banda, el govern espanyol, a través de la Guàrdia Civil i de la Delegació de Govern, continuen amb la voluntat de sancionar a diferents membres de la Colla dels Trabucaires de Cardedeu, reiterant l’existència d’uns fets que, en seu judicial, s’ha constatat, que mai van succeir. I així, a hores d’ara, tres membres de la Colla han vist com se’ls ha revocat l’Autorització Especial d’ús d’armes d’avantcàrrega, i com al Secretari de la Colla de Trabucaires, se l’està imposant una severa multa econòmica.

Davant aquesta indefensió administrativa, els Trabucaires de Cardedeu hem decidit atorgar poders notarials de representació legal als nostres lletrats perquè de forma immediata encetin les següents actuacions:


-Continuar lluitant davant la justícia, i en concret davant del Jutjat Contenciós Administratiu, per tal de recuperar les nostres llicències d’avantcàrrega i permetre la continuïtat de la Colla de Trabucaires de Cardedeu, recorrent els expedients administratius i defensant la nostra innocència.


-Estudiar si de l’actuació, del regidor del Partit Popular, el Sr. Jaime Gelada, és desprèn algun indici de criminalitat, a la vista que a la seva denúncia, es relataven uns fets, que faltaven deliberadament a la veritat, i que perseguia criminalitzar, no sols la Colla dels Trabucaires de Cardedeu, sinó el sentit i la simbologia, de les actuacions dels Trabucaires en general.


-Estudiar, les accions legals que corresponguin, contra els responsables dels procediments administratius, per la possible comissió, d’un delicte de prevaricació.

                                                                                                                 Cardedeu, 28 de gener de 2015

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid