Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#82ANYSNORMES
La UJI recull el repertori bibliogràfic de les "Normes de Castelló" en un web

"La idea és convertir-la en una web que esdevingui referent des del punt de vista científic per a l'estudi de les Normes"

20/12/2014 Llengua

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló ha presentat una nova web on recull el repertori bibliogràfic sobre les "Normes del 32". El material recopilat inclou tant textos de recerca i opinió, com cròniques, notes de premsa i documents en línia, i de moment s'han inclòs vora 1.300 referències bibliogràfiques, relacionades amb textos que parlen explícitament de les 'Normes del 32' i textos immediatament precedents.

"La idea és convertir-la en una web que esdevingui referent des del punt de vista científic per a l'estudi de les Normes" ha remarcat el cap del Servei de Llengües i Terminologia de la UJI, Bartomeu Prior, durant la presentació de la web.

Les Normes de Castelló
"Amb el nom de «Normes de Castelló» o «Normes del 32» es coneix l'acord que signaven, a Castelló de la Plana l'any 1932, representants del món de la cultura i del valencianisme polític i institucions culturals de tot el País Valencià, a proposta de la Societat Castellonenca de Cultura.

Un acord que certificava l'adopció amb lleus matisos de la reforma ortogràfica empresa al Principat per l'Institut d'Estudis Catalans, amb Pompeu Fabra al capdavant, i que s'havia materialitzat en les Normes ortogràfiques de 1913, i la Gramàtica catalana, del 1918. Són, per tant, una aposta per la normativització de la llengua i la vertebració del país. En definitiva, són un símbol en la reivindicació de la unitat de la llengua", tal com manifesta la coordinadora de Castelló per la Llengua, Maria Nenot

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid