Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Miquel Noguer (CiU), un peu a la política i un altre als negocis

Publiquem l'entramat d'empreses de les que ha cobrat l'alcalde de Banyoles i vicepresident de la Diputació de Girona, el polític més ben pagat de La Caixa

04/12/2014 Política

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, de CiU, és el polític català que més ha cobrat de La Caixa. El també vicepresident de la Diputació de Girona va arribar a cobrar 481.400 euros només en dietes entre els anys 2005 i 2013, una mitjana de 53.000 euros cada any, tal com van publicar Crític i La Directa el passat 20 de novembre.

Però La Caixa no ha estat l'única font d'ingressos de Noguer. Llibertat.cat publica part de l'entramat d'empreses de les que ha cobrat: 

  • La Caixa: Noguer va ser membre del Cosell d'Administració de La Caixa entre els anys 2005 i 2013, en el moment de màxima esplendor de la bombolla especulativa i també durant la privatització de serveis públics i l'estafa de les participacions preferents. Noguer va cobrar 481.400 euros només en dietes, i en total hauria percebut més d'1,3 milions d'euros de l'entitat, essent el càrrec polític més ben remunerat de La Caixa.
  • Abertis: Va ser conseller d'Abertis Logística del 2003 al 2010 durant el mandat de Macià Alavedra -imputat per suborn, corrupció urbanística i blanqueig de diners al cas Pretòria- i de Francesc Homs en un nou cas de portes giratòries, ja que tant Alavedra com Homs foren consellers d'Economia de la Generalitat de Catalunya.
  • Adeslas / Agbar / Criteria Caixa Corp: Va ser conseller d'Adeslas, ara VidaCaixa, des del 2010 (juntament amb Javier Godó o Guillaume Sarkozy) quan Criteria CaixaCorp SA va comprar l'asseguradora a Agbar i Malakoff per 1.100 milions d'euros. Noguer fou conseller d'Agbar del 2003 al 2011 i assessor de Criteria durant totes les operacions. 
  • Immobiliària Colonial: Noguer en fou conseller els anys 2005 i 2006 durant el mandat d'Alfonso Cortina, expresident de Repsol. L'empresa va ser venuda a Inmocaral, de Luis del Portillo -rei de la rajola i actualment insolvent-, l'any 2006. Aquell mateix any Iñaki Urdangarin en comprava i venia accions per valor de més de 300.000 euros.
  • Mediterranea Beach & Golf Community SA: Conseller des del 2013. Empresa propietària de terrenys residencials, comercials i de tres caps de golf, així com els terrenys adjacents a Port Aventura on es vol construir BCN World. 

Noguer ha alternat aquesta intensa activitat econòmica amb la seva faceta com a responsable polític. Actualment, a més de ser alcalde de Banyoles amb dedicació exclusiva, Miquel Noguer és vicepresident de la Diputació de Banyoles, president del Consorci d'Acció Social de Catalunya i de SUMAR Empresa d'Acció Social SL, conseller del Patronat de turisme de la Costa Brava i president del Consorci de l'Estany.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid