Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La PDaD es solidaritza amb els 17 encausats de Cofrents
06/12/2014 Drets i Llibertats
Dijous va ser el primer dia de judici per a les #Cofrents17. El febrer de 2011, activistes de Greenpeace realitzaren una acció de protesta a la central nuclear: es penjaren d’una de les torres de refrigeració, pintaren un enorme avís de PERILL NUCLEAR i es penjaren amb cartells pel tancament de la planta.

Per a aquesta acció, 16 activistes i un fotoperiodista independent s’enfronten a penes de més de 2 anys de presó i més de 360.000€ en multes i indemnitzacions, de les que Greenpeace seria responsable civil subsidiari.

Des de la PDaD-PV, a través d'un comunicat han volgut manifestar el seu "reconeixement a Greenpeace i a les persones que participaren en aquesta acció contra una energia que ni volem ni necessitem."

Per a la PDaD "l’energia nuclear només beneficia a les grans companyies elèctriques" i aposta per un model diferent, amb energies renovables i autogestionades per xicotetes col·lectivitats, ajuntaments o de forma individual per evitar increments d'impostos.

També s'ha negat que el País Valencià, o els Països Catalans siguen deficients energèticament en cas que no s'utilitzara energia nuclear, ja que "amb les plantes d’energies renovables com a font prioritària, el sistema de generació actualment disponible cobriria totes les nostres necessitats i oferiria un balanç d’excedents per a l’exportació, com passa ara." El fracking, les prospeccions petrolieres a les Columbretes, el projecte Castor i altres són "imposicions al poble valencià" segons aquesta Plataforma. Finalment, s'ha sentenciat que posat que les persones encausades estaven defensant el medi ambient "no han comés cap delicte" reafermant el suport de la PDaD.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid