Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ruptura democràtica
La CUP demana a ICV concreció de la ruptura social, nacional i democràtica

Quim Arrufat es dirigeix a ICV  en el sentit que "clarifiqui el seu compromís amb els dos principals processos de canvi que viu la societat catalana: la independència i el procés constituent"

17/12/2014 Política
El diputat de la CUP Quim Arrufat ha demanat avui a ICV, en relació a l'anunci fet ahir per Joan Herrera que, "més enllà de la retòrica previsible de la unitat d'esquerres i del suport abstracte al dret a decidir, clarifiqui el seu compromís amb els dos principals processos de canvi que viu la societat catalana: la independència i el procés constituent".

La CUP agraeix que ICV utilitzi reiteradament l'expressió "per canviar-ho tot", però entén que el canvi del tot comença per canviar el marc polític i jurídic on es prenen les decisions i, per tant, cal una aposta decidida per la independència i un procés constituent de la nova Republicà en clau social, popular i radicalment democràtica i que en cap cas ha de ser subsidiària de possibles canvis de correlació de forces en la política espanyola.

L'esquerra independentista entén les properes eleccions anticipades com un plebiscit sobre la independència, alhora que com unes eleccions constituents que han de definir quin tipus de procés constituent comença la nova República. Per Arrufat "si per ICV les eleccions que venen són només unes eleccions convencionals, on mesurar el desgast de les polítiques del govern, cridar a la unitat de les esquerres i tornar a proposar tripartits, l'anàlisi dista molt del de la CUP".

Per tant, la CUP insta ICV a passar pàgina de 35 anys de participació en el Règim constitucional i autonòmic del 78 i se situïn del costat de la ruptura social, democràtica i nacional amb aquest.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid