Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Euskadi i Catalunya van empatar el partit amistós d’aquest any

La selecció i d'Euskadi i Catalunya van empatar (1-1) el partit jugat en un ambient festiu i amb continus crits a favor de la independència

29/12/2014 Internacional

El partit amistós entre les seleccions d'Euskadi i Catalunya disputat ahir diumenge a San Mamés commemorava el centenari del primer partit entre els combinats basc i català disputat el 3 de gener de 1905, a l'antic San Mamés. Van assistir al partit d’ahir uns 40.000 espectadors, entre ells uns 4.000 seguidors catalans (entre els assistents també hi havia el lehendakari Íñigo Urkullu i el president de la Generalitat, Artur Mas). Abans del partit centenars de persones van reivindicar en una manifestació pel centre de Bilbao l'oficialitat de les dues seleccions i també en un parell de pancartes sobre el terreny de joc en les que es podia llegir 'One country, One Team' (Un país, una selecció) i 'Una nació, una selecció' (Una nació, una selecció). Fa uns dies l’entrenador català Gerard López va declarar que “Jugar contra un altre país que també debat sobre la seva identitat fa especial aquest partit”.

La selecció de Catalunya i d'Euskadi van empatar (1-1) el partit jugat en un ambient festiu i amb continus crits a favor de la independència. Bascos i catalans van repetir el mateix resultat que l'última vegada que es van enfrontar en 2007. En aquesta ocasió va obrir el marcador als tres minuts de joc el davanter de l'Athletic Club Aritz Aduritz. Mentre que els visitants van posar el domini de la pilota, els locals van representar l'ordre i disciplina tàctics. Fruit de la possessió de la pilota, els catalans van poder empatar en diverses ocasions, destacant una clara ocasió de l'extrem del Sevilla Gerard Deulofeu, que, a cinc minuts del descans va enviar la pilota al pal després de tirar gairebé sense angle . Poc després el davanter Jonathan Soriano va batre el porter Gorka Iraizoz, però el col·legiat es va equivocar en anul·lar el gol per fora de joc quan el jugador del Red Bull Salzburg de la Bundesliga va partir en posició correcta. No obstant això, just abans del recés el davanter de l'Espanyol Sergio García va igualar el partit aprofitant un contraatac. El dissabte el partit amistós de futbol femení entre Euskadi i Catalunya jugat a Barakaldo també va acabar amb empat 1 a 1.