Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLENGUA
El PP contra la campanya pel joc en català

El partit popular censura la distribució de fulletons de la campanya pel joc en català de Plataforma per la Llengua

21/12/2014 Llengua

La diputada del PP, María José García Cuevas, ha denunciat aquesta setmana "una campanya de boicot a les joguines en castellà a les escoles catalanes". En aquest sentit, va explicar a través d'un comunicat que "el PPC ha rebut denúncies de pares d'alumnes per la distribució de pamflets de Plataforma per la Llengua a les motxilles dels seus fills", per això ha dirigit una bateria de preguntes a la consellera d'Educació, Irene Rigau, i al seu homòleg d'Economia, Andreu Mas-Colell. Per a la diputada, "es tracta de pamflets adoctrinadors i que tergiversen la realitat de convivència lingüística i presència normal del català en la nostra societat, a més de promoure una mesquina imposició lingüística per al temps d'oci dels seus fills". Cuevas es referia a la campanya pel joc en català de Plataforma per la Llengua on es reclama el dret dels infants a poder jugar en català.


D'altra banda, la diputada del PPC va considerar que "s'ha posat en marxa una campanya de càstig cap als fabricants de joguines que pretenguin vendre els seus productes a Catalunya incloent les instruccions d'ús en castellà, col·locant a aquesta llengua -oficial a Catalunya, materna i habitualment usada per la meitat dels catalans- en la posició de llengua estrangera; pretenent generar un rebuig social cap a l'ús normal d'aquesta llengua oficial, i promovent un boicot econòmic cap a empreses espanyoles, algunes catalanes, o estrangeres que ens sembla inadmissible.".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid