Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PORTUGAL-ESPANYA
80 habitants d’Olivença aconsegueixen ser portuguesos

La vila portuguesa d’Olivença va ser ocupada per Espanya l’any 1801 però ara 80 habitants han aconseguit la nacionalitat portuguesa (100 veïns més han demanat ser portuguesos)

28/12/2014 Internacional
80 habitants d’Olivença (que forma part de la província de Badajoz) recentment han adquirit la nacionalitat portuguesa (100 veïns més han iniciat el procés per demanar la nacionalitat portuguesa). L'associació Além Guadiana ha estat l'entitat promotora d'aquest procés, ja que la seva missió és "promoure i preservar" en aquest territori el patrimoni i la cultura portuguesa. "A més d'altres oliventins que poden haver adquirit la nacionalitat portuguesa per altres mitjans, hi ha 80 persones amb doble nacionalitat. I ja va ordenar altres 90 sol·licituds de nacionalitat portuguesa ", va dir el passat 26 de desembre Eduardo Machado, un dels fundadors d'Além Guadiana. Olivença va ser ocupada per Espanya l’any 1801 però es reclamada per Portugal i el portuguès s’hi parla des de l'Edat Mitjana, encara que el seu ús es troba avui reduït a les persones grans.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid