Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CATALANOFÒBIA
Boicots comercials per motius catalanofòbics

Avui la Plataforma Aragonesa No Hablamos Catalán (PANHC) ha denunciat que un establiment ALDI a Barbastre comercialitza diversos productes que estan etiquetats exclusivament en català i fa 10 dies el Diario Sur de Màlaga denunciava un anunci en català.

19/07/2014 Economia
La Plataforma Aragonesa No Hablamos Catalán  ha rebut algunes queixes de veïns de Barbastre perquè s'han trobat amb productes alimentaris en els quals la informació dels ingredients, caducitat, etc. apareixen exclusivament en català, "la qual cosa és il·legal ja que el català no és llengua pròpia d'Aragó i la Llei exigeix que els productes posats a la venda han d'estar, com a mínim, etiquetats en la llengua oficial del lloc, en aquest cas, en espanyol", afirma la plataforma en una nota (la llengua catalana tot i ser parlada a diverses zones de la comunitat autònoma d’Aragó des de fa més de mil anys actualment no té cap reconeixement oficial). La Plataforma denuncia que uns veïns després d'adquirir un paquet de botifarra envasada al buit en la secció frigorífica i, després d'arribar a casa, es van trobar amb la sorpresa que l'etiquetatge estava en català. En paraules d’aquests clients, "això és una vergonya. Estem pensant en recollir signatures entre els clients d'ALDI i lliurar al supermercat per exigir una rectificació o canviarem de comerç". La PANHC anuncia que es posarà en contacte amb la central alemanya d’ALDI per demanar explicacions i per demanar una rectificació.

Aquest no ha estat l’únic “incident” lingüístic d’aquest mes motivat per la catalanofòbia. Fa 10 dies el diari Diario Sur publicava un article titulat 'Qué hace un anuncio en catalán en plena calle Larios?' en referència a un cartell penjat en una botiga de Màlaga on es podia llegir  'Descomptes fins al 50%. Les rebaixes més refrescants', situat just a sobre del cartell corporatiu que informa: Solaris 'The Ultimate Sunglass Selection'. L'empresa d'ulleres va aclarir ràpidament  que era un 'error de producció' i que la intenció mai no havia estat 'ofendre'.

Tot i aquestes campanyes de boicot, alguns empresaris catalans (un dels més coneguts és Joan Font  president de la cadena d'alimentació Bon Preu) s'han declarat a favor de la independència i han afirmat en diverses ocasions  que no tenen cap por als boicots.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid