Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
FEIXISME
Atac feixista contra la galeria Ventós de Figueres

La matinada de divendres van atacar la galeria Ventós trencant-li els vidres i pintant-la amb creus cèltiques, banderes espanyoles, insults i eslògans unionistes. No es descarta que l'atac feixista formi part  d'una mena de commemoració neonazi de la "Nit dels vidres trencats" en la setmana del seu 76è aniversari.

08/11/2014 Drets i Llibertats

Ahir a la matinada la galeria d'art Dolors Ventós situada al centre de Figueres va patir un atac feixista. Els ultres van fer pintades espanyolistes a la façana de la galeria i als carrers pròxims i van trencar els vidres dels dos aparadors principals de la galeria. Algunes pintades anaven dirigides contra l’artista Albert Llobet, que des de divendres passat hi exposa la mostra 'Nou raons pel 9N'. Els unionistes han pintat banderes espanyoles i creus cèltiques a més a més de frases  que deien "Jódete Llobet, eres español", “marica”, Visca Espanya” i "Catalunya es Espanya". No es descarta que l'atac feixista sigui una mena de commemoració neonazi de la "Nit dels vidres trencats" en la setmana del seu 76è aniversari tot i que segurament té més realció amb el 9-N. De fet, fa dues setmanes la seu de la CUP Figueres ja va patir un atac feixista similar per part de les joventuts del partit neonazi Democracia Nacional.


Unes 300 persones (entre les quals hi havia un grup de militants d'Arran i el SEPC amb una pancarta on es podia llegir el lema  "Aturem el feixisme als nostres barris") es van concentrar ahir al vespre a les portes de la galeria per condemnar l'atac feixista i escoltar les paraules de suport dels representants d'Òmnium Cultural, l'ANC i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i de representants dels diferents grups municipals que minuts abans de la concentració van condemnar els fets en una junta extraordinària de portaveus. L’artista Albert Llobet va declarar que espera que l’atac no "espanti ningú" en vista a votar el 9N. Després dels parlaments, l'acte va finalitzar amb el cant de l''Estaca' per part del cantautor figuerenc Juanjo Bosk i amb els assistents cobrint amb pintura groga les múltiples pintades que cobrien les parets de la galeria.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid