Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Història
Arenys de Munt aplega el 14è Simposi sobre la Descoberta catalana d'Amèrica

Arenys de Munt aplega el 14è Simposi sobre la Descoberta catalana d'Amèrica

20/11/2014 Història
Institut Nova Història Institut Nova Història

Aquest divendres i dissabte tindrà lloc, a la Sala Municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Munt (El Maresme), el 14è Simposi sobre la Descoberta Catalana d'Amèrica, organitzada per l'Institut Nova Història (INH), i que enguany comptarà amb la participació d'una trentena d'investigadors. (veure el programa)

Demà es presentarà les jornades a les 19.00 h.,  amb la participació  de l'Albert Codinas, President de l'Institut Nova Història, en Joan Rabasseda, Batlle d'Arenys de Munt, l'Estanis Fors, Batlle d'Arenys de Mar, l'Eudald Calvo, Regidor d'Argentona i en Miquel Sellarès, President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya. La conferència de clausura, anirà a càrrec d'Eduardo Reyes, President de Súmate, amb el títol A la recerca d'una història verídica per a un futur plural.

Entre les ponències, destaquen les aportacions de Jordi Bilbeny, cap de recerca de l'INH, que explorarà una de les figures cabdals de la descoberta d'Amèrica a la seva conferència titulada Americo Vespuche, o Despuche, va navegar al servei del «Rei de Catalunya»; les de l'investigador Enric Guillot, autor del llibre Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica, qui exposarà L'estadística catalana enfront l'estadística castellana a Amèrica; les de l'escriptor Pep Mayolas, autor del llibre Erasme o la construcció catalana d'Espanya, qui ens parlarà sobre Les naus d'En Colom i l'armada de Joana la Boja o les de l'estudiós Manel Capdevila, que ens explicarà els seus descobriments sobre Les banderes dels Merode i dels Stuart i Amèrica.

L'Institut Nova Història és una fundació d'estudis i recerca sobre la tergiversació de la història que Catalunya i els antics regnes de la Nació Catalana (o Corona d'Aragó) que van patir -i pateixen encara- per part de la corona castellana i la censura espanyola. El mètode de treball consisteix a realitzar propostes i desenvolupaments a partir d'una actitud de ment oberta, rebutjant el dogma o la doctrina i tot expressant una combinació específica de qualitats de rigor com son el mètode multidisciplinar i l'enfocament global. Una part de les funcions de l'Institut Nova Història és la promoció de les investigacions. En aquest sentit, l'INH organitza simposis, xerrades, sopars-tertúlia, presentacions d'autors i llibres, i publica estudis, entre d'altres activitats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid