Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Milers de persones exigeixen a Elgoibar la llibertat d'Arnaldo Otegi

Reclamar la llibertat dels cinc "per ser ells l'autèntica garantia per a pau d'Euskal Herria i la resolució definitiva del conflicte basc", tal com sosté Alfonso Pérez Esquivel.

12/10/2014 Internacional

Milers de persones es van donar cita ahir en Elgoibar per reclamar la posada en llibertat d'Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Mirin Zabaleta, Arkaitz Rodríguez i Sonia Jacinto, les cinc persones empresonades fa cinc anys pel denominat "cas Bateragune". La mobilització, que va partir a les 17.00 des del centre de la localitat natal del capdavanter independentista, va estar marcada per la presència de polítics i sindicalistes de diferents ideologies.

Així, al costat dels representants dels partits que formen EH Bildu es van deixar veure l'exconsellera del PSE Gemma Zabaleta, l'exconseller d'EB Javier Madrazo, Joan Tardá (ERC), David Fernández (CUP), Xabier Campos (BNG), Ainhoa Aznarez (PSN), Lois Pérez (L'Esquerra), Txiki Muñoz (ELA) i Jabi Garnika (LAB), entre molts altres.

Tots van secundar una marxa en la qual es va reclamar la llibertat dels cinc "per ser ells l'autèntica garantia per a pau d'Euskal Herria i la resolució definitiva del conflicte basc", tal com sosté Alfonso Pérez Esquivel. En el seu escrit, que va ser llegit per Pérez Leira davant els presents, el premi Nobel de la Pau considera que el càstig aplicat contra aquests polítics presos "una ofensa contra la humanitat".

Un obstacle per a la pau

Abans que donés començament la manifestació, el portaveu de Sortu Pernando Barrena va afirmar que Madrid és "un obstacle permanent per a les ànsies de pau i llibertat" d'Euskal Herria. Així mateix, va remarcar que els bascos han de tenir "una posició d'Estat en defensa del procés de pau i d'un mínim democràtic, com és el dret a decidir el seu futur".

Per la seva banda, Jon Iñarritu (Aralar) va denunciar que els condemnats pel "cas Bateragune" estan presos per "haver lluitat per la pau". Al seu judici, això suposa un "cas sense igual que no es dóna al món". En la mateixa línia, Oskar Matute (Alternatiba) va destacar que mantenir-los a la presó «no obeeix més que a una estratègia purament repressiva i merament venjativa del Govern espanyol, que va en contra del que societat basca demanda de forma majoritària».

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid