Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#TotsSomMolina
La policia espanyola agredeix i deté un seguidor de la Penya a Saragossa per una estelada

A la xarxa es va iniciar ahir al vespre una campanya de solidaritat sota la l'etiqueta #TotsSomMolina

06/10/2014 Drets i Llibertats

L'aficionat del Fiatc Joventut, Àlex Molina, va ser detingut ahir diumenge a l’estadi Principe Felipe de Saragossa després de mostrar una estelada durant el partit de la Lliga Endesa entre el CAI Zaragoza i el Joventut de Badalona. Molina forma part del grup d’aficionats “La Cantonada” i ha passat la nit a comissaria a l’espera que declari davant del jutge a partir de les 14h. El jove formava part d'una seixantena d'aficionats que han assistit al partit entre el FIATC Joventut i el CAI Saragossa, alguns d'ells s'han quedat a Saragossa per donar-li suport.


Per la seva banda, la Penya ha demanat en un comunicat que s'aclareixi amb la "màxima celeritat" si la policia espanyola ha arrestat un aficionat a Saragossa, al pavelló Príncipe Felipe, perquè duia una estelada. El comunicat al mateix temps, el club expressa el seu absolut rebuig a qualsevol forma de violència i defensa el dret a la llibertat d’expressió. La Penya ha posat un advocat a disposició del seguidor. A la xarxa es va iniciar ahir al vespre una campanya de solidaritat sota la l'etiqueta #TotsSomMolina .


Segons unes declaracions que ha fet avui al matí (al programa Els Matins de TV3) Víctor Zamorano (amic del detingut que va ser present a l’estadi Principe Felipe) en un primer moment els aficionats del Joventut van ser recriminats per la policia nacional espanyola per haver ensenyat una estelada i haver cridat “independència”. Segons Zamorano a l’inici del segon quart del partit “l’estelada es va tornar a treure i en aquest moment va ser quan van detenir l’Àlex entre 4 o 5 policies” i ha remarcat que “els de Saragossa en cap moment quan es va treure l’estelada es van posar en contra de nosaltres ni res, va ser la policia que va actuar així”. De fet, un dels tertulians del programa ha afirmat que el CAI Zaragoza “tampoc ho va veure gaire clar”. Helena Garcia Melero ha comentat que aquest cas li recordava el del jove agredit a la final de la Copa del Rei.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid