Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
El govern espanyol impugnarà la "nova consulta"

El ministre de justícia espanyol, Rafael Catalá, ha afirmat que impugnarà la "nova consulta si manté la mateixa pregunta" ja que la pregunta que es va formular en el decret de la Generalitat de Catalunya "té aspectes d'inconstitucionalitat i per això es va impugnar.".

14/10/2014 Política

El govern espanyol ha decidit que recorrerà la "nova consulta no oficial" del 9 de novembre anunciada aquest matí pel president de la Generalitat si es manté la mateixa pregunta que s’havia previst formular inicialment als ciutadans catalans, i que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional juntament amb la Llei de consultes.


El ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, ha avançat que l'executiu espanyol i l'advocacia de l'Estat tornaran a actuar "de la mateixa manera" si la qüestió del 9-N fa referència a la independència de Catalunya. En un acte al Consell General del Poder Judicial, Catalá ha assenyalat que el marc jurídic de la nova consulta, tot i ser legal -podria emparar-se en l'article 122 del Estatut-, també serà estudiat pels serveis jurídics del Govern. "Per tant aquesta mateixa pregunta no podria ser objecte de consulta, tornaríem a actuar de la mateixa manera", ha afirmat el ministre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid