Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
INTOXICACIÓ
Creen una web falsa per obtenir dades d’independentistes

El grup ultradretà que fa un mes va crear la web “L’Islam Radical- la bandera negra arriba a Catalunya” ha creat una pàgina web sobiranista falsa per obtenir dades personals d’independentistes

28/10/2014 Drets i Llibertats

Els darrers mesos diversos grups ultradretans han fet proliferar multitud de perfils falsos a les xarxes socials per poder extreure fotografies i informació d’independentistes als quals demanen “amistat virtual”. Sovint aquests perfils falsos són descoberts i sembla que això ha fet canviar d’estratègia aquests grups que han hagut de buscar “noves eines” per obtenir les dades personals dels sobiranistes.


El grup ultradretà que fa un mes va crear la web “L’Islam Radical- la bandera negra arriba a Catalunya” (on es difon el discurs que l’independentisme català és un aliat de l’islamisme radical) ha creat la web falsa Sign-in Catalunya. La “nova web independentista” demana signar (ha aconseguit 26.000 signatures)  una petició (amb el nom, cognoms, correu electrònic i telèfon) i es compromet “a respectar la teva privacitat. La teva informació personal no serà compartida amb terceres persones, i només serà utilitzada per als fins declarats en aquesta petició”. Entre altres evidències, el fet que la gran majoria dels seguidors de Twitter de @signincat siguin estrangers (és molt barat comprar seguidors a Twitter), que s’hagin reclamat explicacions a @signincat i que no hagi respost i que la web utilitzi frases com “ningú ens impedirà determinar el nostre futur i fer realitat les nostres aspiracions nacionalistes” ha permès descobrir que la web és falsa (i evidentment incompleix la Llei de Protecció de Dades fet que pot comportar elevades sancions econòmiques).


Se sap que els creadors de la web Sign-in Catalunya són els responsable de “L’Islam Radical- la bandera negra arriba a Catalunya” però no es tenen dades exactes de quin grup polític està darrera de l’operació. És conegut que el PP, PxC i altres organitzacions d’ultradreta difonen el missatge que el sobiranisme català està molt relacionat amb l’islamisme radical i que aquesta argumentació ha estat utilitzada pel ministre de l’Interior així que la falsa web independentista podria ser obra d’algun d’aquests partits (i fins i tot hi ha la remota possibilitat que sigui una creació d’algun organisme dependent d’Interor). Curiosament, quan s’ha conegut que les dues webs estaven relacionades alguns internautes han comentat que la pàgina d’inici de Sign-in Catalunya (un cercle groc amb un fons negre) recorda lleugerament la bandera del grup jihadista Estat Islàmic.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid