Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Callar i creure

El futur d’aquesta terra correspon exclusivament als seus ciutadans. Independentment de les diferents sensibilitats, apostem perquè la legalitat espanyola no privi als ciutadans de Catalunya de decidir sobre el seu futur polític. Per tal que això sigui possible, és imprescindible la confiança, la credibilitat i la coherència de tots els agents polítics i socials del procés.

En les últimes setmanes s’ha fet evident que no anem en aquesta direcció, si no tot el contrari: el procés passarà a la història com a un moviment mobilitzador de centenars de milers de persones, però incapaç de concretar una acció política i institucional per superar el marc polític i legal espanyol. Ens hem instal·lat en la improvisació permanent, en la consigna i la propaganda. Som molts els que tenim dubtes sobre què representa el nou 9N. Un pas mes, sí, però cap a on? O més aviat la última ocurrència d’Artur Mas per salvar la seva credibilitat?

El 9N votarem, però què i per què? Ens diuen que ho hem de fer, que no votar és un vot a Espanya. Però si votem, és per què el procés sigui irreversible? Fa temps que qualsevol qüestionament per la no estratègia del procés comporta que et pengin automàticament la llufa de pessimista, amargat o espanyolista. Tornem a allò de l’Ara no toca! , que tot és culpa de Madrid. Quins passos farem? Callar i creure. Com seran les línies mestres del nou Estat Català? Callar i creure. L’espanyol ha de ser llengua oficial? Callar i creure. I així fins a l’infinit...

Començo a pensar que n’hi ha molts, els que sempre han regit els destins d’aquesta terra, que s’han posat davant del procés només per a obstaculitzar-lo i esperar que la tempesta amaini, per tornar i fer-nos tornar cap a Espanya. Hem de ser ben conscients que els que s’han posat davant del procés, no desafiaran mai el poder espanyol. Han viscut i viuen molt bé gestionant la colònia catalana.

Si l’esquerra independentista i el conjunt del moviment popular no són prou forts i decidits per a condicionar l’agenda política catalana, la independència nacional no serà una realitat. Tota la política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid