Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
340 escriptors signen un manifest a favor de la independència

"volem deixar dit que donem suport al vot afirmatiu, a favor de la independència. Perquè estem convençuts que amb un Estat propi tindrem l’oportunitat de fer-ho molt millor" remarquen

17/10/2014 Política

Aquest dijous, la Biblioteca de Catalunya ha aplegat la presentació del manifest Diem sí a la consulta. Direm sí a la independència, signat inicialment per 340 escriptors on donen el su suport a favor de la consulta i la independència.

A l'acte hi van participar els escriptors Josep M. Espinàs, Oriol Izquierdo, Sílvia Bel, Bel Olid i Albert Sánchez Piñol, que van explicar les seves raons per signar-lo. Tot i la renúncia a la consulta tal com estava plantejada en un primer moment i admetre "cert debat" entre els signants sobre el nou 9N, els escriptors presents can fer una crida a anar a les urnes a votar.

Entre els firmants del manifest també figuren Jaume Cabré, Quim Monzó, Perejaume, David Castillo, Àlex Susanna, Vicenç Villatoro, Maria de la Pau Janer, Julià de Jòdar, Gabriel Janer Manila, Laura Borràs, Ramon Solsona, Joan Carreras, Lluís-Anton Baulenas, Josep Vallverdú, Sergi Belbel, Josep Maria Benet i Jornet, Enric Casasses, Feliu Formosa, Màrius Serra i Isabel-Clara Simó, entre molts d'altres.

També s'hi han sumat entitats com l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la Fundació Joan Brossa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, editors com Xavier Folch, Isabel Martí i Josep Lluch, i llibreries com La Calders o la Jaimes de Barcelona.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid