Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La "Xarxa Referèndum 9N" considera que el referèndum és irrenunciable

L'entitat reafirma el seu compromís amb el referèndum del proper 9N com a única via possible per avançar cap a la independència.

06/09/2014 Política

La "Xarxa Referèndum 9N" ha aprovat una Declaració en motiu de l'11 de Setembre sota el títol "El referèndum és irrenunciable" on reafirma que el referèndum del 9N tingui lloc, d’acord amb el compromís adquirit amb al poble català quan es van fixar la data i la pregunta.

La Declaració mostra l’oposició al fet que el referèndum pugui ser substituït per unes eleccions ordinàries, fins i tot en el cas que siguin anomenades plebiscitàries i que es facin amb la promesa d’una posterior declaració unilateral d’independència (una promesa que seria, a més, poc creïble si vingués d’institucions que desconvocant el Referèndum demostrarien no tenir la voluntat de fer avançar el procés tot respectant el mandat popular).

Fa una crida a treballar de valent amb el propòsit de mobilitzar el poble català en la defensa del referèndum, i el d’emplaçar les institucions catalanes per tal que garanteixin la seva convocatòria i celebració tot i l’anunciada prohibició per part de l’Estat espanyol i la possible actuació del Tribunal Constitucional per deslegitimar-lo.

I finalment, fa una crida a respondre de manera democràtica i pacífica a les pressions que amb la intenció d’aturar el Referèndum es puguin anar produint al llarg de les setmanes vinents.

"Xarxa Referèndum 9N"

L'entitat es va donar a conèixer a finals del passat mes de juliol, en una roda de premsa davant del Parlament on va va presentar el manifest davant del Parlament, en què declarava el seu compromís amb el referèndum del proper 9 de novembre com a única via possible per avançar cap a la independència.

Una trentena d'entitats partidàries del dret a l'autodeterminació es va adherir a la xarxa i van rebutjar qualsevol alternativa al referèndum, com les que representarien la celebració d'eleccions plebiscitàries o bé la proclamació d'una Declaració Unilateral d'Independència (DUI). Per les entitats, "l'única manera" de fer avançar el procés és preguntar a la població de forma clara, ja que cap alternativa podria substituir "la força vinculant" d'una consulta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid